Εάν εξαρχής το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα ήταν να δει τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται ρημαδιό προκειμένου να κατοχυρώσει τον ρόλο του ιστορικά αναντικατάστατου ηγέτη της Αριστεράς, απολαμβάνοντας ως προσωπική δικαίωση τη θαυμάσια αναταραχή που προκάλεσε με το να σιγοντάρει την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, σίγουρα, με την άγρια τροπή που έχουν πάρει οι εξελίξεις στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα έχει καταφέρει περίφημα.

Ήδη τα τελευταία 24ωρα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και αυτά που στήριξαν για την ηγεσία του κόμματος τον Στέφανου Κασσελάκη, ελπίζοντας πως το παλικάρι δεν θα αποδειχτεί «κουτσό άλογο», τηλεφωνούν ή στέλνουν μηνύματα στον πρώην πρωθυπουργό, ζητώντας του να πάρει θέση για να μην οδηγηθεί το «μαγαζί» σε διάλυση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ναι μεν υποδύεται τον προβληματισμένο, ωστόσο αφήνει τις εσωκομματικές εξελίξεις να τρέξουν και εάν χρειαστεί θα πράξει τα δέοντα.


Δίπλα στον πρόεδρο η Δώρα Αυγέρη

Μπορεί ο Μακεδόνας αοιδός Πασχάλης Τερζής να έδωσε υπεραξία στα «υπόγεια», ερμηνεύοντας το ομώνυμο άσμα με την επισήμανση της «θέας» που έχουν, ωστόσο για την πρώην βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και νυν εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη τέτοιου είδους «χωροταξικοί ρομαντισμοί» στην πολιτική δεν χωράνε.

Η ίδια προτίμησε τον «έβδομο ουρανό», για να επικαλεστώ και ένα άσμα του Λευτέρη Πανταζή, καθώς ενώ της προτάθηκε να πάει στον τρίτο όροφο της Κουμουνδούρου, όπου εκεί είναι παραδοσιακά η έδρα του γραφείου Τύπου του κόμματος και του εκάστοτε εκπροσώπου, η ίδια προτίμησε να μείνει στον έβδομο, που γειτνιάζει με το γραφείο του προέδρου. Μεταξύ μας, εκεί έχει και περισσότερο φως και καλύτερη θέα. Οπότε, καλά έκανε και δεν κατέβηκε στα «χαμηλά» και «σκοτεινά».


Μια εξήγηση που πρέπει να δοθεί

Εάν κάποιος έπρεπε να τηλεφωνήσει στον Γ. Ραγκούση, ώστε να του ξεκαθαρίσει τίμια και ντρέτα πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον «υπόκοσμο» του διαδικτύου, αυτός δεν έπρεπε να είναι ο Στ. Κασσελάκης αλλά ο Π. Πολάκης.

Γιατί στην προσφυγή που έκανε ο Γ. Ραγκούσης στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιο πρόσωπο κρύβεται πίσω από τον λογαριασμό «Εc Stevi», που διακινούσε πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως μαζεύει χρήματα από επιχειρηματίες για να οργανώσει διαδήλωση στο Σύνταγμα με στόχο την ανατροπή του Στ. Κασσελάκη, τον Π. Πολάκη συνέδεε ως ύποπτο για επαφές μαζί του.


Τον καταγγέλουν και ως… προβοκάτορα

Εν τω μεταξύ, την ώρα που ο Γ. Ραγκούσης «καταζητούσε» στις υπηρεσίες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον λογαριασμό «Εc Stevi», που τον έκανε ρόμπα στο διαδίκτυο με τις αναρτήσεις του, πως τάχα μου μαζεύει λεφτά για να ρίξει τον Στ. Κασσελάκη από την αρχηγία του κόμματος, ο ίδιος καταγγέλθηκε δημοσίως απ’ τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκλογική Περιφέρεια της Β΄ Πειραιώς Ν. Κασιμάτη πως έστελνε συκοφαντικά SMS εναντίον της παραμονές του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Περάματος, ισχυριζόμενος πως δίνει μάχη για να εκλεγεί ο Γ. Λαγουδάκος, τον οποίο στο παρελθόν «στήριζε» η Χρυσή Αυγή.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να καταδείξει πως και ο Γ. Ραγκούσης, με τον οποίο πολιτεύεται στην ίδια Εκλογική Περιφέρεια, συμπεριφέρθηκε ως άθλιος προβοκάτορας εναντίον της, έδωσε στη δημοσιότητα τα SMS που έστελνε, γράφοντας χαρακτηριστικά στο Fb: «Ωστόσο ο Γιάννης Ραγκούσης διακινούσε εις βάρος μου αυτό το συκοφαντικό μήνυμα σε δημοσιογράφους και διευθυντές ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών την Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών αξημέρωτα. Για να με “πυροβολήσουν” στον αέρα της εκλογικής βραδιάς; Πάντως έχασε. Ξανά».


«Σας έχω και σας γλεντάω»

Η παροιμία «δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι» ισχύει στην περίπτωση του Π. Πολάκη, ο οποίος με το που πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εσωκομματική εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ, ελέω Κασσελάκη, όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει.

Όποιος τολμά να αμφισβητήσει τον νέο αρχηγό, υπαινισσόμενος πως ο «βασιλιάς είναι γυμνός» και δεν ξέρει πού του πάνε τα τέσσερα από πολιτική, εμφανίζεται ο Π. Πολάκης και τον «πετσοκόβει» ανελέητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είτε λέγεται Ν. Φίλης είτε Π. Σκουρλέτης, είτε Σ. Κούλογλου. Το δόγμα «σας έχω και σας γλεντάω» ακούγεται θριαμβευτικά εκ μέρους του στο πολιτικό ρέκβιεμ που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει στο κόμμα, εάν, ο μη γένοιτο και χτυπάω ξύλο, Παναγία μου, να μη συμβεί τέτοιο κακό, χωρίσουν ο Στ. Κασσελάκης και ο σύντροφός του Τάιλερ. Έτσι και πέσει ο πρόεδρος στα πατώματα, όπως τότε που ήταν πιεσμένος συναισθηματικά στα 24 του από τη σχέση που διατηρούσε και έβρισκε διέξοδο στο να γράφει «αρλούμπες» στον «Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης» για απολύσεις εργαζομένων και μειώσεις μισθών, από τα νεύρα του μπορεί να διαγράψει και τον Π. Πολάκη ή τον ναύαρχο Ευ. Αποστολάκη, που τον βλέπω… εξαφανισμένο τις τελευταίες ημέρες, μαζί με τον Ν. Παππά. Γιατί άραγε;

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή