Τώρα που το μαγαζί της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζει να βαράει διάλυση και ο ένας βγάζει του άλλου τα άπλυτα στη φόρα, έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά ακόμα. Και από ό,τι φαίνεται η μπάλα θα πάρει και τον Α. Τσίπρα, τον οποίο ο Π. Σκουρλέτης περιποιήθηκε δεόντως, αποκαλύπτοντας πως είχε αναθέσει τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε υπεράνω υποψίας αρθρογράφους μεγάλων εφημερίδων, ώστε αυτοί στη συνέχεια με πενήντα διαφορετικά προφίλ να κάνουν τη βρόμικη δουλειά στο διαδίκτυο για λογαριασμό του.

Αυτά όμως τώρα τα θυμήθηκε ο Σκουρλέτης; Επίσης, επειδή ο ίδιος ήταν και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μήπως η ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να τον καλέσει να δώσει και ονόματα; Δηλαδή ποιοι δημοσιογράφοι είχαν αναλάβει τον επικοινωνιακό συντονισμό της «υπόγας» της Κουμουνδούρου;

Από πού βγαίνει, Stevi, το… Στέβη;

Πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα και αδελφή διάσημου τηλεπαρουσιαστή, φέρεται να έχει εμπλοκή στη διακίνηση των πληροφοριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί οργάνωσης πραξικοπήματος από τον Ραγκούση για την ανατροπή του Κασσελάκη.

Αν τελικά αποδειχθεί και η ευθεία διασύνδεσή της με το πληκτρολόγιο στον λογαριασμό «Ec Stevi», δηλαδή πως η ίδια ως χρήστρια έγραφε ότι ο Ραγκούσης μαζεύει λεφτά από επιχειρηματίες για την εκπαραθύρωση του Κασσελάκη, τότε η μπάλα θα πάρει και τον Πολάκη, του οποίου είναι κολλητή φίλη. Βλέπετε, για τις κοινές εξόδους τους σε μεζεδοπωλεία των Εξαρχείων, με την ίδια να βρίσκεται στην αγκαλιά του αψύ Κρητικού, υπάρχουν και φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Τελικά, ο Ραγκούσης κάτι παραπάνω ήξερε όταν την προσφυγή του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τη συνδύασε με αναφορές στον Πολάκη. Και αν αποδειχθεί πως το Στέβη βγαίνει από το Σταυρούλα και όχι από το Σεβαστιανή, τότε θα πέσει γέλιο.

Εγγυητής της ενότητας

Η Όλγα Γεροβασίλη θεωρεί πως ο Α. Τσίπρας δεν έχει καμία δουλειά να εμπλακεί στην εσωκομματική κρίση που ταλανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τότε κινδυνεύει να γίνει και ο ίδιος μέρος του προβλήματος.

Βέβαια ο αντίλογος σε αυτό το επιχείρημα είναι πως η παρέμβασή του μπορεί να τον καταστήσει μέρος της λύσης του προβλήματος, δεδομένου ότι όταν αποχώρησε από την προεδρία του κόμματος τόσο ο ίδιος όσο και αυτοί που σήμερα του λένε να μην πάρει θέση διαβεβαίωναν ότι «είναι εγγυητής της ενότητας».

Το σαράκι που κατατρώει τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Π. Πολάκης ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους για το πρόγραμμά του στη Βουλή, επισημαίνοντας στο τέλος της αναλυτικής παρουσίασης που έκανε για το πού θα μιλήσει και τι ώρα τα εξής: «Άντε να ασχοληθούμε και λίγο με την πραγματική πολιτική και όχι με το σαράκι». Εν τω μεταξύ, η ανάρτησή του ήταν εξόχως σουρεαλιστική, αφού συνοδεύτηκε με μια φωτογραφία δική του, με φόντο ένα ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα.

«Το κλίμα πολεμικής αναμέτρησης που υπάρχει και από τις δύο πλευρές δεν βοηθάει κανέναν, πρέπει να συγκληθεί άμεσα η Πολιτική Γραμματεία ώστε για τις διαγραφές να υπάρξει γνωμοδότηση όπως προβλέπει το καταστατικό», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Δ. Τεμπονέρας. «Πρέπει να τηρηθεί το καταστατικό που λέει πως το όργανο που μετέχουν όσοι παραπέμπονται προς διαγραφή θα πρέπει να γνωμοδοτήσει, υπάρχει επίσης ένα πολιτικό ζήτημα για να δούμε ποιες είναι οι συμφωνίες που ενδεχομένως μπορεί να υπάρξουν. Αν συντεταγμένα πάμε στο συνέδριο ή αν υπάρχει μια αναθεώρηση του στόχου. Τέλος, αυτές οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται μέσα στα όργανα του κόμματος που καλούνται να πάρουν και τις αποφάσεις και όχι στα μικρόφωνα και στα πλατό. Θεωρώ πως ακόμα και τώρα υπάρχει περιθώριο να βρεθεί ένα modus vivendi», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη γωνία και το ΚΚΕ

Να επωφεληθεί από τη διαλυτική εσωστρέφεια που ταλανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί το ΚΚΕ, προσπαθώντας ταυτόχρονα να αφυπνίσει τον κόσμο που τα προηγούμενα χρόνια εγκλωβίστηκε στις ψεύτικες ελπίδες που του πούλαγε η Κουμουνδούρου.

«Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προϊόν συνωμοσίας, αλλά το αποτέλεσμα του πολιτικού και οργανωτικού εκφυλισμού που βιώνουν -αργά ή γρήγορα- όλα τα κόμματα αυτού του είδους, τα οποία υπηρετούν το σύστημα πουλώντας ψεύτικες ελπίδες περί “προόδου”, “εκσυγχρονισμού” και πάνω από όλα “εξανθρωπισμού του καπιταλισμού”», αναφέρει ο Περισσός.

Τα... «εγώ» και τα «εμείς»

Όταν ένας πολιτισμός καταρρέει, φωνάζουν τους παπάδες να κάνουν προσευχές. Κάτι τέτοιο θύμιζε και η παρέμβαση των γραμματέων του ΣΥΡΙΖΑ, της Ρ. Σβίγκου και του Γ. Βασιλειάδη, οι οποίοι αντί για προσευχές έστειλαν ευχές του τύπου «να είμαστε αγαπημένοι και να μη μαλώνουμε».

«Να προχωρήσουμε μπροστά, όχι με εσωστρέφεια αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία. Παραμερίζοντας τα “εγώ” για χάρη του συλλογικού “εμείς”. Με αυτοσυγκράτηση, συλλογική συζήτηση, με σεβασμό στην αντίθετη άποψη, με συντροφικότητα και δημοκρατικές διαδικασίες. Γιατί οι διαφωνίες, οι αντιπαραθέσεις, οι διαφορετικές πολιτικές εκτιμήσεις θα πρέπει να αποσκοπούν στη σύνθεση και όχι στη διάλυση. Και φυσικά, ο χώρος για την κατάθεση απόψεων και τον διάλογο είναι τα αρμόδια όργανα του κόμματος», ανέφεραν και πρόσθεσαν: «Στη μάχη για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν περισσεύει κανείς και καμία. Όπως και κανείς και καμία δεν έχει δικαίωμα να διαψεύσει τις αγωνίες και τις ελπίδες του προοδευτικού κόσμου».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή