Κάποτε γινόντουσαν εκτενέστατα ρεπορτάζ στον διεθνή Τύπο για τους θηλυκούς σωματοφύλακες του ιστορικού ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι. Φαίνεται όμως ότι και ο Στέφανος Κασσελάκης πλαισιώνεται από «γυναικοφρουρούς», που τα δίνουν όλα για πάρτη του, τον υπερασπίζονται μέχρι τελευταίας ρανίδας της ξανθιάς τρίχας τους, καθώς δεν ομοιάζουν με τις μελαχρινές συντρόφισσες του πάλαι ποτέ ισχυρού ηγέτη της βορειοαφρικανικής χώρας. Και αναφερόμαστε στις «ξανθές αγγελικές μορφές» της Κουμουνδούρου, την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, και την κολλητή της φίλη, γραμματέα της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη, που αλληλοϋποστηρίζονται, όταν κάποιοι «κακοί» δημοσιογράφοι, όπως ο Γ. Λακόπουλος, επιχειρούν να τις κράξουν δημοσίως. Ο γνωστός δημοσιογράφος, που η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπει με αρνητικό μάτι τον αρχηγό Κασσελάκη, έγραψε χθες ένα αιχμηρό άρθρο εναντίον της κυρίας Τζάκρη, το οποίο σχολίασε με δημόσια ανακοίνωσή της η κυρία Αυγέρη προκειμένου να την υπερασπιστεί. «Ο διάχυτος κοινωνικός ρατσισμός, ο εξώφθαλμος σεξισμός, η χυδαία στοχοποίηση και η εμμονή σε προσωπικές επιθέσεις -προς άγραν δημοσιότητας- που καμώνονται το δημοσιογραφικό λόγο και την πολιτική ανάλυση, δεν είναι τίποτα περισσότερο από θλιβερό παραλήρημα. Ένα ακατάσχετο αναμάσημα στερεοτύπων και μια κραυγή υπαρξιακής υπενθύμισης, που δεν αντέχει ούτε στην ρήση “α, αυτός τα λέει; Δεν έχει σημασία”», έγραψε χαρακτηριστικά. Εν τω μεταξύ, στον τίτλο του δελτίου Τύπου της Κουμουνδούρου αναφέρεται κανονικά το όνομα του Γ. Λακόπουλου, που τάχα μου στη δήλωσή της η Δ. Αυγέρη απαξιοί να ονοματίσει.

Αφοπλιστικά πρόστιμα στις πολυεθνικές xθες!

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, επιχειρούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα να πείσουν τον ελληνικό λαό πως η κυβέρνηση της ΝΔ αφήνει στο απυρόβλητο τις πολυεθνικές και δεν παρακολουθεί τι συμβαίνει στην αγορά, με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που μπορεί να αναπτύσσονται εξαιτίας των πολλαπλών εξωγενών κρίσεων. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ετοιμαζόταν να επισκεφθεί την Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε να δώσει ρεσιτάλ λαϊκισμού με αιχμή το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ κάτι αντίστοιχο επιχειρούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοινώσεις που προδίκαζαν τη «συνενοχή» της κυβέρνησης στο πάρτι της αισχροκέρδειας των εταιρειών που κουμαντάρουν τις τιμές στα σουπερμάρκετ. Όλα αυτά βέβαια έπεσαν στο κενό με τα πρόστιμα που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς μέχρι και ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Γιαννούλης, υποχρεώθηκε να τα επικροτήσει, αναφέροντας: «Καλοδεχούμενα τα πρόστιμα σε δύο πολυεθνικές εταιρείες για αθέμιτη κερδοφορία, το ζητούμενο ωστόσο για τους καταναλωτές είναι να δουν επιτέλους μείωση των τιμών στο ράφι»…

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει ζέσταμα για τη δεύτερη θέση

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει σε επίπεδο ποσοστών τον ΣΥΡΙΖΑ, με σοβαρές πλέον πιθανότητες να πάρει προβάδισμα στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος και κυρίως στην κοινωνική βάση της Κεντροαριστεράς. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια αναπάντεχη εξέλιξη, καθώς όταν ο κ. Κασσελάκης εξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι στη Χαριλάου Τρικούπη άρχισαν να ανησυχούν, μήπως η θριαμβευτική νίκη του απέναντι στην Έφη Αχτσιόγλου δώσει μια νέα δυναμική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στερώντας έτσι από το ΠΑΣΟΚ την ευκαιρία να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Τώρα που αυτές οι αρνητικές προβλέψεις δεν επαληθεύονται από τα επιστημονικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ο κ. Ανδρουλάκης αρχίζει να αντιμετωπίζει με πιο σοβαρό τρόπο τις ευθύνες που του αναλογούν έναντι της ελληνικής κοινωνίας, που δεν εμπιστεύεται για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν γουστάρει η χώρα να είναι στα χέρια της ΝΔ. Στο πλαίσιο λοιπόν μιας νέας στρατηγικής, που θα έχει ως κεντρικό στόχο το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, ο Ν. Ανδρουλάκης σχεδιάζει να στήσει ένα νέο επιτελείο «σοφών» στη Χαριλάου Τρικούπη, ώστε η αντιπολιτευτική δράση του κόμματος να έχει επαγγελματικά χαρακτηριστικά και να διαφοροποιείται αισθητά στα μάτια της κοινής γνώμης έναντι της εικόνας «παιδικής χαράς» που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή