Στην εσωκοµµατική µάχη για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάφερε να κερδίσει τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά δεν «ξεµπέρδεψε» µε τα µέλη της οικογένειας, καθώς την έδρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όταν παραιτήθηκε για να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, την «κληρονόµησε» ο Νίκος Παπανδρέου.

Το τελευταίο διάστηµα και τα δύο αδέλφια προκάλεσαν εκνευρισµό στον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο µεν Γιώργος «ζυµωνόταν» µε τον Αλ. Τσίπρα στο Στρασβούργο, προτάσσοντας στη συνέχεια την ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάµεων, ενώ ο Νίκος µιλούσε µε θερµά λόγια για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκη.

Υποψήφιος ο Κώστας Κατσανέβας

Με φόντο λοιπόν όλα τα παραπάνω, ο Νίκος Ανδρουλάκης απεργάζεται σχέδιο «αποστρατείας» των παιδιών του Ανδρέα Παπανδρέου, βάζοντας στο παιχνίδι της πολιτικής τον ανιψιό τους, Κώστα Κατσανέβα, γιο της αδελφής τους, Σοφίας, και του Θεόδωρου Κατσανέβα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε πρώτη φάση θα είναι υποψήφιος µε το ΠΑΣΟΚ για την Ευρωβουλή, αλλά στη συνέχεια µπορεί να τον δούµε να πολιτεύεται και στον Νοµό Αχαΐας.

Ο Κώστας Κατσανέβας, που είναι µέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, όταν ερωτάται πού στοχεύει, απαντά: «Για εµένα προτεραιότητα είναι η ενασχόληση µε την πολιτική και τα ζητήµατα της κοινωνίας. ∆εν είναι αυτοσκοπός ούτε η υποψηφιότητα ούτε η εκλογή σε κάποιο αξίωµα. Κύριο µέληµά µου είναι να µπορώ να είµαι χρήσιµος στη χώρα και στην παράταξη και αυτό είναι η ουσία της ενασχόλησής µου µε την πολιτική».

Δημοσιεύθηκε στο Secret των Παραπολιτικών