Πολλοί λένε ότι ο Παύλος Πολάκης βρίσκεται πίσω από την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να μην δώσει το «παρών» στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη. Άλλωστε δεν έμεινε εκεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα πυρά του και με σφοδρότητα κατά του πρώην πρωθυπουργού χρησιμοποιώντας ύφος και ρητορική Πολάκη, με συνέπεια όχι απλώς να κλείσει τους διαύλους που μόλις είχε ανοίξει με το ΠΑΣΟΚ αλλά και να ναρκοθετήσει κάθε περιθώριο συμπόρευσης.

Σε μεγάλο βαθμό λοιπόν είναι αλήθεια ότι ο Παύλος Πολάκης τον επηρέασε, καθώς δεν ήθελε ούτε να ακούει το ενδεχόμενο να παραστεί στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έστελνε και διάφορα «πύρινα» μηνύματα σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποτρέψει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάει.

Ο λόγος είναι απλώς, δεν γνώριζε έγκαιρα την οριστική απόφαση Κασσελάκη με συνέπεια να έχει πειστεί ότι τελικά θα βρεθεί στην εκδήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ευτυχώς για εκείνον και τα νεύρα του, ο Κασσελάκης ακολούθησε την δική του συνταγή.

Μόνο που έδειξε ότι τελικά ο «υπερσυντονιστής» έστελνε τσάμπα μηνύματα γιατί ήταν ανενημέρωτος και ότι σταδιακά ο πρόεδρος παύει να του δίνει λογαριασμό, με ότι σημαίνει αυτό για το μέλλον.