Στα 34 ανέρχονται τα ακίνητα, µαζί µε µη καλλιεργήσιµες εκτάσεις, αλλά και οικόπεδα, που έχει στην ιδιοκτησία του ο «Μίστερ Ακίνητα» της πολιτικής, που δεν είναι άλλος από τον ευρωβουλευτή ∆ηµήτρη Παπαδηµούλη.

Ο ευρωβουλευτής, σύµφωνα µε το «πόθεν έσχες» του, που δηµοσιοποιήθηκε τη ∆ευτέρα, αγόρασε ακόµα ένα ακίνητο µαζί µε τη σύζυγό του, που ήρθε και προστέθηκε στα τόσο πολλά που ήδη έχει. Να υπενθυµίσουµε πως ο Δημήτρης Παπαδηµούλης στο παρελθόν ενίσχυσε τη συλλογή των ακινήτων αγοράζοντας µαζικά διαµερίσµατα σε υποβαθµισµένες συνοικίες της Αθήνας, που τα εκµεταλλευόταν µε προσοδοφόρες µισθώσεις, τις οποίες σύναπτε είτε µε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) είτε απευθείας µε µετανάστες και πρόσφυγες.

Συγκεκριµένα, η σύζυγος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απέκτησε το 2021 µονοκατοικία ενός ορόφου στο Νέο Ψυχικό 251,50 τετραγωνικών µέτρων. Το νέο διαµέρισµα, κατασκευής 1989, διαθέτει και επιφάνεια βοηθητικών χώρων 108,46 τετραγωνικών. Το ακίνητο αγοράστηκε έναντι 400.000 ευρώ, ενώ η αντικειµενική του ανέρχεται σε 336.796 ευρώ. Το ποσό των 60.000 ευρώ καταβλήθηκε εντός του 2022.

Στην ίδια περιοχή του Νέου Ψυχικού από προηγούµενες χρήσεις ο ευρωβουλευτής έχει στην κατοχή του ένα διαµέρισµα 93 τ.µ. και ακόµα δύο πιο µικρά, γκαρσονιέρες 48 και 49 τ.µ. αντίστοιχα. Ο κ. Παπαδηµούλης από παλαιότερες αγορές κατέχει ακόµα 10 µικρά και µεσαία διαµερίσµατα, διάσπαρτα στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ευρωβουλευτής δηλώνει 18 ακίνητα διαµερίσµατα σε Σητεία, Λασίθι, Νέο Ψυχικό, αλλά και πολλά στο κέντρο της Αθήνας. Βοσκοτόπια δηλώνει πέντε εκτάσεις σε Λασίθι και Σητεία, ενώ δηλώνει και έξι εκτάσεις µε δεντροκαλλιέργειες σε Μακρύ Γιαλό και Λεύκη. Επίσης, υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση µε το παρελθόν. Σύµφωνα µε δήλωση «πόθεν έσχες» του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είχε προχωρήσει σε αγοραπωλησία πέντε ακινήτων και το 2020. Ο ∆ηµήτρης Παπαδηµούλης δηλώνει έσοδα έτους 224.850 ευρώ και η σύζυγός του 22.665 ευρώ. Από ακίνητα, τα έσοδα του ευρωβουλευτή και της συζύγου του ανήλθαν σε περίπου 47.000 ευρώ, το χαρτοφυλάκιο αµοιβαίων κεφαλαίων του ιδίου αποτιµάται σε 664.188 ευρώ, ενώ από κοινού µε τη σύζυγό του έχουν καταθέσεις ύψους 700.000 ευρώ. Σύµφωνα µε τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, το ζεύγος Παπαδηµούλη δεν έχει κανένα αυτοκίνητο ή µηχανή στην κατοχή του.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 11/11