Ετοιµο το έχει το φορολογικό νοµοσχέδιο και εξετάζει αλλαγές ο Κωστής Χατζηδάκης. Οµως, τα νέα και τα τεκµήρια που έρχονται για τους ελεύθερους επαγγελµατίες δεν έχουν τύχει θερµής υποδοχής. Οι δικηγόροι είναι έτοιµοι για κινητοποιήσεις διαρκείας και ετοιµάζονται να ακολουθήσουν και άλλοι. Το συγκρουσιακό κλίµα µε ένα ιδιαιτέρως ευνοϊκό για τη Ν.∆. ακροατήριο εξαιτίας του νοµοσχεδίου δεν έχει περάσει απαρατήρητο από βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης, που δεν «καίγονται» να το υπερασπιστούν.

Επιφυλάξεις από «γαλάζιους» βουλευτές για το φορολογικό νομοσχέδιο

Πολλοί από αυτούς δεν πιστεύουν σε οριζόντια µέτρα, τεκµήρια και αλλαγές στα φορολογικά, όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης, που παραπέµπει για απαντήσεις στον υπουργό Οικονοµικών. Αντίστοιχα επιφυλακτικός είναι και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.∆., Θάνος Πλεύρης, που µίλησε δηµοσίως για θέµατα στο νοµοσχέδιο που πρέπει να διορθωθούν και για ενδεχόµενες αδικίες. ∆εν είναι λίγοι οι βουλευτές της Ν.∆. που φοβούνται για αντιδράσεις µε κόστος, καθώς οι ψηφοφόροι τους έχουν για «κόκκινο πανί» ό,τι θυµίζει αλλαγές τύπου Κατρούγκαλου, και ας είναι και «γαλάζιες». Αλλωστε, η γενική εικόνα δείχνει ότι οι αλλαγές θα επηρεάσουν 473.000 φορολογούµενους ελεύθερους επαγγελµατίες, που θα επιβαρυνθούν ακόµα και µε 1.444 ευρώ.

Δεύτερες σκέψεις από κυβερνητικά στελέχη

Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης οδηγούνται σε δεύτερες σκέψεις, που κάνουν τις διορθώσεις δεδοµένες. «Υπάρχουν επιµέρους ζητήµατα τα οποία θεωρώ ότι πρέπει να σκεφτούµε, ώστε να περιοριστούν οι όποιες αδικίες ενός µέτρου που κατατείνει στη φορολογική δικαιοσύνη, επειδή ως οριζόντιο µέτρο έχει πάντα τον κίνδυνο αδικιών», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 11/11