Η κίνηση «6 συν 6» του ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστούσαν στην Κουμουνδούρου να γίνει «6 επί 6», αλλά η εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το προηγούμενο Σαββατοκύριακο φαίνεται ότι μετονόμασε τη συνιστώσα, της οποίας ηγείται η Έφη Αχτσιόγλου, σε «6 μείον 6». Παρότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την επιθυμία του να συνεργαστεί με τα στελέχη της Αχτσιόγλου, αλλά και με την ίδια την αντίπαλό του στις εσωκομματικές εκλογές, άμα τη αποχωρήσει της «Ομπρέλας», βρίσκονται ante portas του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να χρειάζονται ρηξικέλευθες κινήσεις. 

Αυτό συνέβη από τη μεριά των Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη, δηλαδή των δύο γραμματέων του κόμματος, οι οποίοι έχουν πλέον συναντήσεις σημειωμένες ως προτεραιότητα στην καθημερινή ατζέντα τους, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως συζητούν το περιθώριο επαναπροσέγγισης. 

Μάλιστα, Σβίγκου και Βασιλειάδης είχαν συνάντηση την Τρίτη 14 Νοεμβρίου με τα πρωτοπαλίκαρα της «6 συν 6», Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο, χθες, στο καφέ «Καπάκι», της πλατείας Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο γραμματείς είχαν επαφές με τη Σία Αναγνωστοπούλου και τη Θεανώ Φωτίου προκειμένου να παραμείνουν στο κόμμα. 

ΣΥΡΙΖΑ: Δείπνο Τσίπρα και Σακελλαρίδη με... μήνυμα

Συνδαιτημόνες υπήρξαν το βράδυ της Τρίτης 14 Νοεμβρίου σε ταβέρνα της Νέας Σμύρνης ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και το παλιό στέλεχος, που φήμες το θέλουν να ενεργοποιείται στα δρώμενα του πρώην κυβερνώντος κόμματος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης
 
Ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην υφυπουργός εθεάθησαν να τρώνε σε ταβέρνα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, όπου κατοικεί ο κ. Σακελλαρίδης.

Ασφαλώς το ραντεβού των δύο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει μιλήσει δημοσίως μετά τις τεκτονικές εξελίξεις και τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το όνομα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη έχει ακουστεί πολλάκις για ηγετικό ρόλο.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε κάνει ανάρτηση μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ την 21η Μαΐου, στον πρώτο γύρο των εθνικών εκλογών, και είπε πως θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ στον β' γύρο, στις 25 Ιουνίου (έγιναν στις 2 Ιουλίου). Η ανάρτηση ερμηνεύτηκε κατά το δοκούν, καθώς ήρθε έπειτα από χρόνια σιγής ασυρμάτου.