Να εμποδίσει τη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου των δυνάμεων της εσωκομματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται να επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποιώντας τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ως ιδανικό υπονομευτή μιας τέτοιας εξέλιξης στην παρούσα συγκυρία.

Το ραντεβού που έκανε μαζί του σε κοινή θέα σε ταβέρνα της Νέας Σμύρνης μόνο κοινωνικού ενδιαφέροντος δεν ήταν και ας γίνεται εκ των υστέρων μια προσπάθεια από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού να «απαξιωθεί» πολιτικά και επικοινωνιακά.

Ο Αλέξης Τσίπρας για να μη δικαιωθούν όσοι τον κατηγορούν πως «επένδυσε» σε κουτσό άλογο, ενθαρρύνοντας την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος, τώρα που βλέπει πως τα πράγματα πάνε κατά διαόλου, προσπαθεί να προκαλέσει «ρήγματα» στις τάξεις των «αντιφρονούντων».

Με το να δημιουργεί εντυπώσεις στη δημόσια συζήτηση πως η περίπτωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη είναι αυτή που ενδεχομένως να τον εκφράζει ως εναλλακτική λύση στον χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς σε περίπτωση αποτυχίας του Σ. Κασσελάκη.

Βέβαια είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας το πλαίσιο αυτής της κουτοπόνηρης στρατηγικής, που στόχο έχει να «φουσκώσουν» τα μυαλά του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για να τη δει ως επόμενος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος να μην ακολουθήσει τον δρόμο της εξόδου από τον χώρο με την Έφη Αχτσιόγλου και όσους σκοπεύουν να αποχωρήσουν μαζί της.

 Διαβάστε ακόμα: Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα - Σακελλαρίδη: Η επιστροφή στην κεντρική πολιτική σκηνή και το ισχυρό σενάριο για το μέλλον της Αριστεράς