Εκ των υστέρων αποδεικνύεται πως ο ∆. Τζανακόπουλος δεν είχε άδικο, όταν το βράδυ των εθνικών εκλογών πήγε και ξέσπασε για την ήττα του κόµµατος στον Π. Ρήγα, κατηγορώντας τον πως φέρει καίρια ευθύνη επειδή «έβαζε πλάτη» για να µαζευτεί κάθε καρυδιάς καρύδι από τον χώρο του τοξικού ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεννόηση µε τον Ν. Παππά.

Ασχέτως εάν το συγκεκριµένο επεισόδιο κατέληξε στα όρια του προπηλακισµού, η αντίδραση του ∆. Τζανακόπουλου έκρυβε αλήθειες σε σχέση µε τον ρόλο που έπαιζαν κάποιοι στην περίφηµη υπόθεση της διεύρυνσης µε όρους «µεταγραφολογίας» από τα «αζήτητα» του ΠΑΣΟΚ.

Ο ∆. Τζανακόπουλος δεν «πήρε ανάποδες» εκείνο το βράδυ µε σκοπό να δηµιουργήσει πρόβληµα στον Α. Τσίπρα ή στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να αναδείξει τη ζηµιά της «βίαιης» ΠΑΣΟΚοποίησης που επιχειρούσαν κάποιοι µε τυχοδιωκτικές επιλογές και ευκαιριακές αποφάσεις. Επίσης, ο αµφιλεγόµενος ρόλος του Π. Ρήγα φάνηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ε. Με την ιδιότητα του επικεφαλής του προεδρείου λειτούργησε ως «εντολοδόχος» της παρέας που πλαισιώνει τον Στ. Κασσελάκη, τινάζοντας στον αέρα τη διαδικασία µε την άρνησή του να κριθεί στην κάλπη η πρόταση για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στο θέµα της διαγραφής των τεσσάρων. Και την παρέα αυτή είχε καταγγείλει ο ∆. Τζανακόπουλος το βράδυ των εκλογών.


Εβγαλε πόρισµα

Από τη συνέντευξη του Στ. Κασσελάκη, στην εκποµπή του Ν. Χατζηνικολάου, αίσθηση προκάλεσε η σιγουριά µε την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως δεν υπάρχει καµία απολύτως σκιά στις καταγγελίες που έκανε ο Π. Σκουρλέτης για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, προσφεύγοντας µάλιστα και στη ∆ίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος. Σας παραθέτω αυτούσιο τον διάλογο µε τον δηµοσιογράφο: Στ. Κασσελάκης: Ο οποίος είπε κάτι χωρίς καµία απόδειξη. Ν. Χατζηνικολάου: Το προσπερνάτε έτσι απλά. ∆εν θα το ερευνήσετε; Στ. Κασσελάκης: Μα δεν ισχύει αυτό το οποίο λέει. Ν. Χατζηνικολάου: Το έχετε ερευνήσει; Στ. Κασσελάκης: Ναι, δεν ισχύει. Ν. Χατζηνικολάου: Ο κ. Σκουρλέτης πήγε πάντως στη ∆ίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος µε συγκεκριµένες καταγγελίες. Σ. Κασσελάκης: ∆ικαίωµά του. Εγώ σας λέω αυτό το οποίο γνωρίζω. Ν. Χατζηνικολάου: Είπε ότι «γνωστοί δηµοσιογράφοι ήταν στο pay roll του κόµµατος». Σ. Κασσελάκης: Σας µιλάει ο πρόεδρος του κόµµατος, έχοντας ερευνήσει, και σας λέω ότι δεν ισχύει.


Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές µε τα πρόσωπα που σκοπεύει να συµπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του κόµµατος για τις ευρωεκλογές. Μέχρι τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν «κλειδώσει» πάνω από δέκα υποψηφιότητες, ενώ το τοπίο θα ξεκαθαρίσει το αργότερο µέχρι τον Μάρτιο. Ανάµεσα σε αυτούς στους οποίους έχει ανάψει το πράσινο φως να προετοιµαστούν για τη µάχη των ευρωεκλογών είναι ο γνωστός αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής, ο µετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο συνταγµατολόγος Κώστας Χρυσόγονος, η δικηγόρος Μαρία Γαλλιού, η οποία πρόσφατα εξελέγη και περιφερειακή σύµβουλος µε τον συνδυασµό του ∆. Κουρέτα στη Θεσσαλία, και ο γιατρός Νίκος Τσιλιµίγκας, επίσης από τη Θεσσαλία.


Στηρίζει Ανδρουλάκη

Ούτε το γραφείο Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη δεν αποδοκίµασε µε τόσο σκληρό τρόπο τους «νεολαίους», που πήγαν να πετάξουν καφέδες στον πρόεδρο του κόµµατος, Ν. Ανδρουλάκη, κατά την κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο. Ποιος ήταν αυτός που τους «πετσόκοψε» µε άγριο ύφος στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης; Μα ο Νίκος Καρανίκας, εκφράζοντας τη συµπαράστασή του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριµένα, ο πρώην σύµβουλος του Α. Τσίπρα έγραψε για το επεισόδιο στο Πολυτεχνείο: «Αυτό που έγινε από µια τραµπούκικη µερίδα ανιστόρητων φοιτητών, µε φασιστικά και ναζιστικά χαρακτηριστικά, να απαγορεύσουν στον Νίκο Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει στεφάνι και να τιµήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θεωρώντας τους εαυτούς τους ιδιοκτήτες µιας εξέγερσης κατά την οποία τα ίδια άτοµα δεν είχαν γεννηθεί, αλλά πρόλαβαν να φανατιστούν µε αφορµή τη µνήµη, είναι ανησυχητικό. Είναι ακόµα πιο ανησυχητικό που αυτή η φασιστική συµπεριφορά αυτής της παρέας των τραµπούκων φοιτητών έχει ιδεολογική αφορµή µε αριστερίστικη πόζα. Να τους πετάξουµε στο περιθώριο, καθώς αυτή η συµπεριφορά δεν είναι πολιτική και δεν τιµάει την εξέγερση του Πολυτεχνείου».


Ο «νεοτραµπιστής»

Την «πολυπολική» φυσιογνωµία του Στ. Κασσελάκη ανέδειξε µε ένα άρθρο-καταπέλτη, στην «Εφηµερίδα των Συντακτών», ο πρώην βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας, που επίσης βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου. Κατά τον Μ. Μπαλαούρα, ο Στ. Κασσελάκης µιλά: 1. Ως επιχειρηµατίας. Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κ.Ε. δεν µίλησε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως CEO πολυεθνικής εταιρείας! Ωσάν σε υπαλλήλους και εργάτες του αυταρχικά, διχαστικά και µε λοιδορίες προς κάθε τι αριστερό! 2. Ως νεοτραµπιστής και δεξιός λαϊκιστής. ∆αιµονοποιώντας τους διαφωνούντες-στελέχη του κόµµατος, έδωσε γραµµή προς τους «ακολούθους» του να συνεχίσουν το κυνήγι µαγισσών, κανιβαλίζοντας στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιτιθέµενος προσβλητικά και υποτιµητικά προς όλα τα µέλη που διαφωνούν µαζί του. 3. Ως ηγεµών. Ο µονάρχης Λουδοβίκος Ι∆΄ διακήρυττε µε αλαζονεία «Το Κράτος είµαι εγώ» (το πασίγνωστο «L’Etat c’est moi»). Ο νέος πρόεδρος, µέσω διαγγέλµατος, διακηρύττει «Το Κόµµα είµαι εγώ» (που επιδιώκει να περάσει στην κοµµατική ιστορία ως «La Fête c’est moi»). 4. Ως Μεσσίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εντέχνως παρουσιάζεται ως Μεσσίας, δήθεν αρνούµενος (αµέσως µετά την ανακήρυξή του ως υποψήφιου και συνεχίζει µέχρι προχθές), λέγοντας «δεν είµαι Μεσσίας, είµαι ένας από εσάς».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής