Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αλήθεια πως δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να μεταπείσει τα στελέχη της Ομπρέλας και προφανώς δεν το ήθελε. Άλλωστε, οι σχέσεις του με αυτό το κομματικό τμήμα ποτέ δεν ήταν θερμές.

Προσπάθησε, όμως, και μάλιστα πολύ να αποτρέψει την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου οι περισσότεροι εκ των οποίων όχι μόνο θεωρούνται αλλά είναι δικά του παιδιά. Ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που πήρε αυτά τα πρόσωπα και τα έβγαλε από την αφάνεια του κομματικού βίου και τα εγκατέστησε σε ρόλους πρωταγωνιστικούς. Του γύρισαν, όμως, την πλάτη ωμά, με τρόπο που ομολογουμένως εκπλήσσει.

Ειδικότερα, δε, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ένας χαμηλών τόνων άνθρωπος και πολιτικός, τον οποίο ο κ. Τσίπρας εμπιστεύτηκε και επέλεξε ως υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα στις εκλογές του 2019. Όλη η λεγόμενη γενιά των 40ρηδων της Κουμουνδούρου, δηλαδή οι Έφη Αχτσιόγλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν προσωπική επιλογή του πρώην προέδρου αναδεικνύοντάς τους στα υψηλότερα κλιμάκια της κομματικής και κυβερνητικής ιεραρχίας και θέλοντας μέσω αυτών να αποκτήσει και άλλες σταθερές στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πάντα δεχόταν πιέσεις από την παλιά φρουρά - αυτή που τελικά αποχώρησε σύσσωμη στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή.

Κάποιοι στα πέριξ της Κουμουνδούρου λένε πως η παρέμβαση Τσίπρα ήρθε αργά και, όταν πια έγινε, είχαν εξαντληθεί τα περιθώρια αντοχών αλλά και πολιτικής συμβίωσης και συνεννόησης με την ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη. Κάποιοι άλλοι, όμως, σημειώνουν ότι η Έφη Αχτσιόγλου, κυρίως, και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δεν συγχώρεσαν την αφωνία του πρώην προέδρου, όταν λογαριασμοί στα social media άφηναν υπονοούμενα για SMS προς τον Αλέξη Τσίπρα από την «ωραία Έφη» με το οποίο του ζητούσε την παραίτησή του μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα στις εθνικές εκλογές. Και γι’ αυτό στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα δεν πήγε η Έφη Αχτσιόγλου, ως επικεφαλής της τάσης, ή ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η επιλογή εντέλει θα γινόταν ανάμεσα στους Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο, με τον τελευταίο να πηγαίνει στο ραντεβού με τη γνωστή κατάληξη.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή