Μια από τις πιο σηµαντικές κοινοβουλευτικές θέσεις που έχουν τη δυνατότητα να καταλάβουν βουλευτές σε παγκόσµιο επίπεδο κατέλαβε η βουλευτής της Ν.∆. ∆ιονυσία Αυγερινοπούλου. Η κ. Αυγερινοπούλου, έπειτα από πρόταση της χώρας µας, εξελέγη από τη Γεωπολιτική Οµάδα «12plus», η οποία περιλαµβάνει βουλευτές από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι εργασίες της 147ης Ολοµέλειας της ∆ιακοινοβουλευτικής Ενωσης (IPU) και της Γεωπολιτικής Οµάδας «12plus», στην οποία ανήκει η Ελλάδα, διεξήχθησαν στη Λουάντα της Ανγκόλας. Πρόκειται για µια πολύ σηµαντική θέση που κατέλαβε η βουλευτής Ηλείας, και µάλιστα δέχθηκε και τα συγχαρητήρια από τους συναδέλφους της στο Εντευκτήριο.

Οπως εξηγούσε: «Είναι σηµαντική η δουλειά που καλείται να κάνει η ∆ιακοινοβουλευτική Ενωση σε καίρια ζητήµατα, εκπροσωπώντας όλους τους λαούς. Καλούµαστε να τοποθετηθούµε σε µείζονα γεωπολιτικά ζητήµατα και στις µεγάλες παγκόσµιες προκλήσεις, όπως η κλιµατική αλλαγή και η µετανάστευση. Η Βουλή των Ελλήνων στηρίζει την IPU εδώ και δεκαετίες. Η φωνή της Ελλάδας, µέσα από την πλήρη συµµετοχή µας στην IPU, θα ακουστεί διεθνώς και από αυτόν τον φορέα. Η δε εργασία µου στη ∆ιοικούσα Επιτροπή θα στοχεύσει να φέρει ακόµα πιο κοντά την IPU στους πολίτες, να κάνει τις διαδικασίες της ακόµα πιο δηµοκρατικές και πιο αποτελεσµατικές».

Μάλιστα, έβγαλε και λίγο παράπονο, καθώς, όπως έλεγε, «έχει πολύ τρέξιµο, πρέπει να ταξιδεύω και να παρακολουθώ τις εργασίες και τις εξελίξεις και θα λείπω αρκετά από τη Βουλή».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά»