Διαγράφουν το πολιτικό τους παρελθόν και τον… ΣΥΡΙΖΑ από τα social media τους οι αποχωρήσαντες από το κόμμα. Την αρχή έκανε ο Αλέξης Χαρίτσης και ενα-ένα τα στελέχη που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζουν φωτογραφίες στα social media, αφαιρώντας τις εικόνες με το σήμα του κόμματος.

Ο Αλέξης Χαρίτσης άλλαξε φωτογραφία στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «ξηλώνοντας» το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ και αντικαθιστώντας το με κάποια άλλη εικόνα. Η αλλαγή έγινε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου.

Εν προκειμένω, ο Αλέξης Χαρίτσης άλλαξε τη φωτογραφία με το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ και το σλόγκαν «δίκαιη κοινωνία, ευημερία για όλους», για να την αντικαταστήσει με τον πίνακα ζωγραφικής «Η τέταρτη τάξη» (Il Quarto Stato) του Ιταλού ζωγράφου Τζουζέπε Πελλίτσα ντα Βολπέντο. Πρόκειται για το πιο γνωστό έργο του καλλιτέχνη, το οποίο απεικονίζει μια στιγμή κατά τη διάρκεια εργατικής απεργίας και έχει γίνει γνωστό σύμβολο για τα προοδευτικά και σοσιαλιστικά κινήματα στην Ιταλία και γενικά σε όλη την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Αλέξης Χαρίτσης: Αποχωρήσαμε από ένα κόμμα που δεν ήμασταν περαστικοί - Ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει στην απαξίωση

Τον ίδιον πίνακα είχε στην εικόνα εξωφύλλου του ο Αλέξης Χαρίτσης στις 10 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ οι υπόλοιπες  φωτογραφίες που είχα αναρτήσει ήταν σχετικές με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Άλλαξε φωτογραφία και η Θεανώ Φωτίου μετά την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης, η Θεανώ Φωτίου άλλαξε τη δική της εικόνα, βάζοντας μία φωτογραφία της σε κόκκινο φόντο, με τη λεζάντα «Με την δύναμη της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας». Κάτω από το όνομά της αναφέρει: «Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας», χωρίς, ωστόσο, να γράφει σε ποιο κόμμα.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου άλλαξαν φωτογραφίες και αφαίρεσαν το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος άλλαξε τη δική του φωτογραφία εξωφύλλου στο Facebook, αφαιρώντας εικόνα με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ για να βάλει μία που δείχνει επιγραφή σε δρόμο, που γράφει «κοιτάξτε αριστερά», με ένα βέλος προς τα αριστερά. Πρόκειται για σήμα που αναφέρεται στην κυκλοφορία των οχημάτων και καλεί τους πεζούς να προσέχουν, αλλά, εδώ, έχει συμβολική σημασία, προφανώς, και αναφέρεται στον χώρο της Αριστεράς.

Νωρίτερα, στις 28 Σεπτεμβρίου, η Έφη Αχτσιόγλου αντικατέστησε εικόνα με το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ με τη διάσημη φωτογραφία «Γεύμα στην κορυφή ενός ουρανοξύστη».