«Το 41% δεν είναι λευκή επιταγή, αλλά αυξηµένη ευθύνη», τόνισε µιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.∆. ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να δώσει µήνυµα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόµµατος ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σε αλαζονικές συµπεριφορές και σε άλλα φάλτσα υπουργών που δηµιούργησαν προβλήµατα µε βιαστικές δηλώσεις τους. Το καµπανάκι που ήχησε από τον πρωθυπουργό έχει ορίζοντα τις ευρωεκλογές, καθώς το τελευταίο που θα ήθελε είναι να εµφανιστεί η Νέα ∆ηµοκρατία αποδυναµωµένη, και λόγω της χαλαρής ψήφου, σε ένα διαφορετικό εκλογικό τοπίο, που να αµφισβητεί την απόλυτη κυριαρχία της που καταγράφεται ως τώρα.

Στόχος η διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας

Ενα τέτοιο σενάριο θα έδινε αέρα στα πανιά των αντιπάλων της, προκειµένου να µιλήσουν για τραυµατισµένη κυβέρνηση και να δηµιουργηθεί ένα διαρκές προεκλογικό κλίµα. «Ο προεκλογικός αγώνας θα έχει παραταξιακό χαρακτήρα και το στοίχηµα της κάλπης θα είναι σύνθετο. Να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα του τόπου και να εκλέξει η χώρα στελέχη µε ευρωπαϊκό προσανατολισµό. Η καθαρή νίκη της Ν.∆. είναι η απάντηση και στα δύο ζητούµενα», σηµείωσε, δείχνοντας ότι οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσµα θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση.

Στο φουλ οι μεταρρυθμίσεις

Κάπως έτσι πατά το γκάζι των µεταρρυθµίσεων στο φουλ, καθώς τον ∆εκέµβριο έρχεται η συζήτηση για τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών, τις συνεργασίες των δηµόσιων πανεπιστηµίων µε ξένα ιδιωτικά, το φορολογικό νοµοσχέδιο και τις αλλαγές στο ΕΣΥ. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία, καθώς οι τελευταίες δηµοσκοπήσεις, που έδειξαν ότι οι πολίτες δεν έχουν ικανοποιηθεί από το κυβερνητικό έργο, ειδικά για την αντιµετώπιση της ακρίβειας, ήχησαν σαν συναγερµός στο Μαξίµου.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 25/11