Με ένα από τους πιο δημοφιλείς σούπερ ήρωες «συναντήθηκε» η Ρομπέρτα Μέτσολα. Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία με τον Spider-Man, ο οποίος μπορεί να μην είναι αυτός που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στις ταινίες και στα κόμικς, ωστόσο πίσω από τη μάσκα του κρύβει έναν άνθρωπο που προσφέρει πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο.


Ο Mattia Villardita είναι ένας ήρωας της καθημερινότητας, καθώς στον ελεύθερο χρόνο του επισκέπτεται ογκολογικά νοσοκομεία και μονάδες για παιδιά, όπου τους κάνει παρέα, παίζει μαζί τους και τους διευκολύνει την παραμονή, δίνοντάς τους κουράγιο να προχωρήσουν με τις θεραπείες τους. Ο ίδιος ντύνεται Spider-Man, ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες των παιδιών, και εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά τους.


Η επίσκεψή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έγινε ύστερα από παράκληση της Μέτσολα, η οποία του ζήτησε να συναντηθεί μαζί του για να αναδείξει το έργο του. Η ίδια πόζαρε μαζί του με τον χαρακτηριστικό τρόπο που προσγειώνεται ο σούπερ ήρωας και τον ευχαρίστησε δημόσια για το έργο που προσφέρει.

spiderman