Στην τελική ευθεία για την ψήφιση του μπήκε το φορολογικό νομοσχέδιο. Την Τετάρτη ξεκινά η συζήτηση στην Ολομέλεια και, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, έχει αποφασίσει να μιλήσει για το νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, που συνδέεται βμε την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνει στο νομοσχέδιο του υπουργού Χατζηδάκη. Η ψήφιση του φορολογικού αναμένεται την Πέμπτη, ανήμερα της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Σύμφωνα με τη στήλη, δεν θα προκύψουν νέες αλλαγές αλλά ίσως να υπάρξουν κάποιες σημειακές τροποποιήσεις. Σημειώνεται ότι όλο αυτό το διάστημα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης έχει δεχθεί πολλά χτυπήματα «κάτω από τη μέση» για το φορολογικό νομοσχέδιο. Και ενώ συνήθως ο υπουργός τα αντιμετωπίζει μειλίχια και με στωικότητα, κάποιοι χθες κατάφεραν να τον κάνουν έξαλλο. Τρολ του διαδικτύου ξεκίνησαν να διακινούν ότι η σύζυγός του, Πόπη Καλαϊτζή, είναι δήθεν φοροφυγάς. 

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

Ο Μητσοτάκης στη συζήτηση για το φορολογικό

– Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου. Ως γνωστόν, την Τετάρτη ξεκινά η συζήτηση στην Ολομέλεια και, όπως μαθαίνω, έχει αποφασίσει να μιλήσει (όπως σας είχα γράψει σε ανύποπτο χρόνο) για το νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, που συνδέεται, όπως και να το κάνουμε, με την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνει στο νομοσχέδιο του υπουργού Χατζηδάκη. Η ψήφιση του φορολογικού αναμένεται την Πέμπτη, ανήμερα της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα. Εξ όσων πληροφορούμαι, νέες αλλαγές δεν νομίζω ότι θα προκύψουν. Ίσως να υπάρξουν κάποιες σημειακές τροποποιήσεις, για να ικανοποιηθούν κάποιες προτάσεις βουλευτών.

Τα χτυπήματα στον Χατζηδάκη

– Όλο αυτό το διάστημα (και όχι μόνο αυτό) ο υπουργός Χατζηδάκης έχει δεχθεί πολλά χτυπήματα «κάτω από τη μέση» για το φορολογικό νομοσχέδιο. Και συνήθως τα αντιμετωπίζει μειλίχια και με στωικότητα. Να, όμως, που κάποιοι χθες κατάφεραν να τον κάνουν έξαλλο. Τρολ του Διαδικτύου ξεκίνησαν να διακινούν ότι η σύζυγός του, Πόπη Καλαϊτζή, δήθεν είναι φοροφυγάς. Επειδή όμως τυγχάνει να γνωρίζω τη σύζυγο του υπουργού από την εποχή που ήταν έπαρχος Λαγκαδά, χωρίς δεύτερη σκέψη θα έβαζα το χέρι στο Ευαγγέλιο, αν μου ζητούσαν να προσέλθω ως μάρτυς υπερασπίσεως.