Μιας και αναφέρθηκα στα πολλά και ωραία που έχει σχεδιάσει ο αναπληρωτής Λιβάνιος, πρέπει να σας πω ότι στα µελλούµενα εντάσσεται και η εκκαθάριση των υφιστάµενων εκλογικών καταλόγων. Με βάση τα όσα έχουν συλλέξει οι υπηρεσίες του Εσωτερικών, πάνω από 750.000 εγγεγραµµένοι στους εκλογικούς καταλόγους δεν παρουσιάζουν καµία απολύτως δραστηριότητα. Για να σας το κάνω πιο λιανά -που θα έλεγε και ο Κουρτάκης-, έχει διαπιστωθεί ότι όχι µόνο δεν έχουν συµµετάσχει στις τελευταίες εκλογικές αναµετρήσεις, αλλά δεν καταγράφουν και κινητικότητα ως Ελληνες πολίτες. ∆ηλαδή, δεν κινούνται στη χώρα µας, δεν έχουν ΑΦΜ, δεν φορολογούνται και γενικώς απέχουν. Η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων θα ξεκινήσει αµέσως µετά τις ευρωεκλογές. Αφού εντοπιστεί ο αριθµός των «νεκρών» εκλογέων, αυτοµάτως θα ξεκινήσει µια διαδικασία που θα διαρκέσει βαριά κάνα πεντάµηνο.

Επί της ουσίας, θα γίνει µια καµπάνια ενηµέρωσης, προκειµένου όσοι επιθυµούν να µη διαγραφούν να κάνουν µια αίτηση. Αν και δεν έχει ακόµη αποφασιστεί, θα τεθεί και χρονικό όριο σε σχέση µε τους υπό διαγραφή εκλογείς. Το πιθανότερο είναι ο πήχης να κατέβει στα 80 (µπορεί και 75) έτη. Πάντως, για να µην πάει ο νους σας στο κακό, η πλειονότητα των 750.000 που δεν ψηφίζουν, αλλά είναι εγγεγραµµένοι στους εκλογικούς καταλόγους, είναι οµογενείς.

Τέλος, αυτό που θέλω να κρατήσετε είναι ότι στις επόµενες εκλογές θα προσέλθουµε στις κάλπες µε εκκαθαρισµένους τους εκλογικούς καταλόγους. Αν δεν το καταλάβατε, ο αναπληρωτής Λιβάνιος έχει βαλθεί να µας λουστράρει (γενικώς) εκλογικά.

*Δημοσιεύθηκε την εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 2/12