Έπειτα από σχεδόν 27 ώρες συνεδριάσεων επί του φορολογικού νομοσχεδίου, ολοκληρώθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά και το πέρας των ονομαστικών ψηφοφοριών, για το φορολογικό, οι βουλευτές άρχισαν σιγά σιγά να εγκαταλείπουν τα έδρανα και να δημιουργούν νέα πηγαδάκια στο Περιστύλιο της Βουλής, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έβγαλαν φωτογραφία για τις ανάγκες των social media μπροστά στο τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Τα βλέμματα έκλεψε η εγγονή της βουλευτή της Ν.Δ. Ασημίνας Σκόνδρα, που μαζί με τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα άσκησε και αυτά της γιαγιάς… κάνοντας babysitting. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας η μικρή έτρεχε στο περιστύλιο γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο ενθουσιασμένη. 

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Πέρασε με 158 "ναι" το φορολογικό νομοσχέδιο

Μάλιστα, η κ. Σκόνδρα, ενώ μιλούσε με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη και τον βουλευτή Γιάννη Καλλιάνο, για την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Καρδίτσα, η μικρή όλο νάζι ήθελε να παίξει και φυσικά δεν της χάλασαν το χατίρι.

Σε διπλανό πηγαδάκι ο εισηγητής της Ν.Δ. επί του φορολογικού Φώντας Μπαραλιάκος δεχόταν τα συγχαρητήρια από τους συναδέλφους του, που μαζί με τον υφυπουργό Χάρη Θεοχάρη έσπασαν ρεκόρ… παραμονής και υπομονής στην Ολομέλεια. Ο ένας στα υπουργικά και ο άλλος στα βουλευτικά.


Όπως έλεγε ο κ. Μπαραλιάκος, την πρώτη μέρα συνεδρίασης για το φορολογικό ήρθε πρώτος… και έφυγε τελευταίος, από τις 9 το πρωί μέχρι τη μία τα μεσάνυχτα. Το ίδιο και σήμερα που από το πρωί δεν έχει σηκωθεί από τη θέση του. «Φρουρός επί του φορολογικού», σχολίασαν οι συνάδελφοί του.


Στο πηγαδάκι, εκτός από τους «γαλάζιους» Λάζαρο Τσαβδαρίδη, Δημήτρη Κυριαζίδη, Μαρία Αντωνίου και Ιωάννα Λυτρίβη, πήρε θέση ανάμεσά τους για φωτό και ο «πράσινος» Παναγιώτης Δουδωνής, που διακρίνεται για τον πολιτικό πολιτισμό του.


Απολογισμό της εμφάνισης των 11, στην πρώτη τους κοινοβουλευτική μάχη ως Νέα Αριστερά, έκαναν και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με την Πέτη Πέρκα σε μια γρήγορη αποτίμηση επί του περιστυλίου.