Aπόλυτα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα είναι στο Μαξίμου. Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, σχεδόν ενθουσιασμένος από τα αποτελέσματα των επαφών με τον Τούρκο πρόεδρο είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η βασική διαπίστωση έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Ερντογάν είναι στην κυριολεξία ένας άλλος άνθρωπος. Σύμφωνα με τη στήλη, έμπειρος διπλωμάτης αποδίδει την εμφανή αλλαγή συμπεριφοράς του Τούρκου προέδρου: «Στο γεγονός ότι αισθάνεται ότι έχει απέναντί του ειλικρινείς συνομιλητές». Χαρακτηριστική της ευφορία που υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, είναι και η φράση υψηλόβαθμου κυβερνητικού αξιωματούχου που μεταφέρει το Big Mouth: «Πήγε καλύτερα του αναμενομένου». Ένας από τους βασικούς λόγους που εξελίχθηκαν όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας συνδέεται με την προετοιμασία λεπτό προς λεπτό που έγινε από τους Γεραπετρίτη, Φιντάν. Παρά το γεγονός ότι είχαν συζητηθεί όλες οι λεπτομέρειες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε προετοιμαστεί και για τυχόν απρόοπτα. 

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

Ικανοποίηση από την επίσκεψη

-Στο Μαξίμου ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα. Κι όταν αναφέρομαι σε ικανοποίηση, εξυπακούεται ότι δεν εξαιρώ τον πρόεδρο Μητσοτάκη. Απεναντίας, θα έλεγα ότι επειδή είναι ο μόνος που μπορεί να συγκρίνει το παρόν με το παρελθόν, μου λένε ότι ήταν σχεδόν ενθουσιασμένος από τα αποτελέσματα των επαφών με τον Τούρκο πρόεδρο. Η βασική διαπίστωση (από τις πολλές) έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Ερντογάν είναι στην κυριολεξία ένας άλλος άνθρωπος. Όπως αντιλαμβάνεστε, από επαγγελματική διαστροφή έσπευσα να ρωτήσω έναν έμπειρο διπλωμάτη πού αποδίδει την εμφανή αλλαγή συμπεριφοράς του Τούρκου προέδρου: «Στο γεγονός ότι αισθάνεται ότι έχει απέναντί του ειλικρινείς συνομιλητές», μου είπε. Και αυτό για όσους γνωρίζουν τους Τούρκους και δη τον Ερντογάν, ενδεχομένως να είναι και το σημαντικότερο.

«Πήγε καλύτερα του αναμενoμένου»

–Μια και σας μετέφερα την ευφορία που υπήρχε στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, δεν θα διστάσω να σας μεταφέρω και τη φράση που μου είπε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος. «Πήγε καλύτερα του αναμενομένου». Ένας από τους βασικούς λόγους που εξελίχθηκαν όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας συνδέεται με την προετοιμασία λεπτό προς λεπτό που έγινε από τους Γεραπετρίτη, Φιντάν. Παρά το γεγονός ότι είχαν συζητηθεί όλες οι λεπτομέρειες, ακόμη και οι πιθανές παγίδες, ο υπουργός Εξωτερικών (ο δικός μας) είχε προετοιμαστεί και για τυχόν απρόοπτα. Πάντως, να σας πω ότι διέκρινα και μια πολύ καλή χημεία στις προσωπικές σχέσεις των Γεραπετρίτη, Φιντάν.