Το επικό ''ξεκατίνιασμα'' από τις κυρίες της αυλής

Θυμάστε τη σκηνή από την ελληνική ταινία οι «Κυρίες της Αυλής», όπου οι γειτόνισσες οργανώνονταν σε ομάδες και έκαναν ντου η μία στην άλλη με σκουπόξυλα, ποτιστήρια, κουτάλες και πιάτα; Και τον Ντίνο Ηλιόπουλο στον ρόλο του Πίπη να προσπαθεί να φυλαχτεί φωνάζοντας... «μια στιγμή να περάσει ο άμαχος πληθυσμός»; Στη σύγχρονη εποχή το θέατρο του πολέμου -και για το «θηλυκό ξεκατίνιασμα»- δεν είναι η «αυλή των κυριών» στην οποία κρεμούσαν κάποτε τις μπουγάδες, αλλά η «αυλή» των ηλεκτρονικών δικτύων, καθώς εκεί βγαίνουν τα άπλυτα στη φόρα μαζί με το άχτι.

Για να πάμε τώρα και στο θέμα μας. Το τι «μαλλιοτράβηγμα» πέφτει τις τελευταίες ώρες στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της «Αριστεράς και της εφόδου» δεν περιγράφεται. Και όλα αυτά, με αφορμή την «εκπαραθύρωση» της Ευγενίας Λουπάκη από τον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, η οποία από χθες άνοιξε απολαυστική βεντέτα και με τη βουλευτή Επικρατείας Έλενα Ακρίτα, επειδή η τελευταία δεν έδειξε να διαφωνεί που πήρε δρόμο από τον σταθμό, μήτε και της συμπαραστάθηκε στο δράμα της. Στην αρχή, η ανταλλαγή των ατομικών πυρών έγινε στη βάση «έγραψες για μένα χωρίς να με ρωτήσεις», αλλά στη συνέχεια πίσω από την κάθε πλευρά στοιχήθηκαν και άλλες κυρίες, επώνυμες και μη. Την Ευγενία Λουπάκη υπερασπίστηκε, αποδοκιμάζοντας την Έλενα Ακρίτα, η σύζυγος του Πάνου Σκουρλέτη, Ορσαλία Προίσκου. «Ούτε η πένα της με ξετρέλανε ποτέ, ούτε οι αντιφάσεις της, ούτε τα είπα ξείπα, ούτε ο σνομπισμός της. Το τελευταίο στυλ της, δε, ο λαϊκισμός, με απωθούσαν τα μάλα», έγραψε στην «αυλή ή τοίχο» της Ευγενίας Λουπάκη η σύζυγος του Πάνου Σκουρλέτη για την Έλενα Ακρίτα. Στην «αυλή ή τοίχο» της Έλενας Ακρίτα, που έτρωγε κράξιμο από φιλενάδες της Ευγενίας Λουπάκη, έσπευσε προς υπεράσπισή της η μητέρα της Σύλβα Ακρίτα, γράφοντάς της: «Αφού ξέρεις, Έλενα, καλημέρα να πεις, κάποιοι περιμένουν να χιμήξουν λεκτικά! Τώρα αρχίζουν και οι οπαδικές επιθέσεις»! Πάρτε ποπ κορν και απολαύστε... ανεύθυνα!

Ενόψει συνεδρίου, Σπίρτζης και Παππάς τα ξαναβρήκαν

Μπορεί κατά την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας οι δρόμοι τους να είχαν χωρίσει, τώρα όμως ξανάσμιξαν, όπως τα αηδόνια, και «κελαηδούν» στον ίδιο σκοπό. Ο λόγος για τους Νίκο Παππά και Χρήστο Σπίρτζη, οι οποίοι ενόψει του συνεδρίου του κόμματος έχουν ενώσει ξανά τις δυνάμεις τους με στόχο την ενδυνάμωση της εκλογικής τους επιρροής στην οργανωμένη βάση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως η «συμμαχία» αυτή, που αποσκοπεί και στον έλεγχο των «κουκιών» του συνεδρίου, λειτουργεί ως αντίβαρο απέναντι στους νεοπροεδρικούς της Κουμουνδούρου, δηλαδή Π. Πολάκη, Γ. Τσίπρα, Θ. Τσάγκρη και Δ. Αυγέρη, ώστε να λάβουν και το μήνυμα πως η δράση τους πρέπει να περιοριστεί στα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί και να μην ανακατεύονται με το κόμμα.

Έβαλε πλώρη για τη δεύτερη θέση ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Η εποχή της περιχαράκωσης έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί για τον Περισσό και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις παρεμβάσεις του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος κάνει «ψηφοθηρικά» ανοίγματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Αν κρίνουμε και από τα όσα ανέφερε στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής χθες το βράδυ, τότε οι εκλογικές του βλέψεις δεν περιορίζονται στο να «καταπιεί» το ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες κάλπες, αλλά ο πήχυς σταδιακά μπαίνει και στην εκπαραθύρωση του ΠΑΣΟΚ από τη δεύτερη θέση που κατέχει σήμερα στις δημοσκοπήσεις. «Σήμερα, όμως, όσοι εμπιστεύτηκαν, ψήφισαν, πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ έχουν επιλογή: Κι αυτή δεν είναι άλλη, από τη συμπόρευση με το ΚΚΕ», ανέφερε στην ομιλία του έχοντας σε άλλο σημείο τονίσει πως η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΚΚΕ.

Ο Καρανίκας για «αποστατάκια» και ανθέλληνες της Αριστεράς

Σε αδίστακτο επικοινωνιακό πιστόλι του Στέφανου Κασσελάκη εξελίσσεται ο Νίκος Καρανίκας, που εσχάτως εισήλθε και στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πυροβολεί ανελέητα όσους κακολογούν τον νέο αρχηγό και ειδικά εκπροσώπους από το κόμμα της Νέας Αριστεράς. Με αφορμή κάποια σχόλια πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι αριστερός επειδή είναι εφοπλιστής, ο Ν. Καρανίκας πήρε το όπλο του και άρχισε να τους πυροβολεί κατακέφαλα και τους 11. «Προφανώς το ανιστόρητο αυτό μόρφωμα των αποστατών που κάνει καριέρα με τις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διαγράψει εγκαίρως και τον βιομήχανο Ένγκελς γιατί ήταν πλούσιος...» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αγαπητά μου πανικόβλητα αποστατάκια, μάθετε να ξεχωρίζετε τα επαγγέλματα όπως ακριβώς πρέπει να μάθετε να αποδέχεστε την ήττα και ας σας ακυρώνει. Να σας θυμίσω τον περιβόητο υλισμό και τη συνείδηση, λέγοντάς σας ότι, αν δεν μπείτε στην αγορά να δουλέψετε, δύσκολα να διαχωρίσετε τα κοινωνικά θέματα και τα διάφορα επαγγέλματα». Όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αλλά υπερασπίστηκε και τη θέση του Στ. Κασσελάκη για την πατριωτική αριστερά, σημειώνοντας: «Όμως, επίσης, ναι! Υπάρχει πατριωτική αριστερά, όπως υπάρχει η μη πατριωτική αριστερά και ιστορικά προέρχεται-κατάγεται από τους αρχειομαρξιστές που μετέπειτα κάποιοι ως τροτσκιστές διεθνιστές έδιναν στην κατεχόμενη Ελλάδα γαρίφαλα στους στρατιώτες Γερμανούς Ναζί και εναντιώνονταν στο ΕΑΜ. Κάποιους τέτοιους άκυρους τροτσκιστές τούς αναφέρει και ο Καστοριάδης και τους κατηγορεί ως ασήμαντους... με φιλοδοξίες προφανώς. Υπάρχει φυσικά και η απάτριδη και αεθνική αριστερά όπως και η ανίδεη αλλά δημαγωγική αριστερά που λέει “ανοιχτά σύνορα” στον Νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό. Αριστεριστές μικροαστοί».

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 12/12