Aσπρόμαυρες πόζες στο μνημείο του Ολοκαυτώματος

Ομολογώ πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κάνει τα πάντα για να μας δικαιώσει, όταν γράφουμε πως συμπεριφέρεται σαν ηθοποιός, γυρίζοντας ταινίες μικρού μήκους στις περιοδείες του, ή παριστάνοντας το φωτομοντέλο ακόμη και σε ιερούς τόπους, όπως έκανε χθες στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα. Μόλις λοιπόν ολοκληρώθηκε η κατάθεση στεφάνων για τους εκτελεσθέντες Καλαβρυτινούς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησε το πρόγραμμα των υπόλοιπων επισήμων, αλλά πήρε τον προσωπικό του φωτογράφο και ανηφόρισε στον ματωμένο λόφο του μνημείου, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός σταυρός, για να «ποζάρει» απέναντι σε «κλικ» εποχής. Δηλαδή να βγάλει «ασπρόμαυρες» φωτογραφίες, ώστε η εικόνα του να συνάδει με τον «μαύρο» Δεκέμβρη του 1943.

Αλήθεια, εκεί στο επιτελείο του κανείς δεν βρέθηκε να του εξηγήσει: «Πρόεδρε, θα γίνουμε ρεζίλι, εάν δώσουμε στη δημοσιότητα αυτές τις φωτογραφίες, που θυμίζουν Κώστα Πρέκα σε ταινίες του Τζέιμς Πάρις να φωνάζει από τα χαρακώματα “ελάτε να τα πάρετε”»! Κανένας τους, όμως; Αλλά και ο ίδιος δεν είχε καμία συναίσθηση του χώρου και πήγε να κάνει την επικοινωνιακή του λεζάντα με «ασπρόμαυρα κλικ» πάνω στο συγκεκριμένο μνημείο! Στέφανε, η Πατριωτική Αριστερά δεν χτίζεται με το να υποδύεσαι εσύ τον Κώστα Πρέκα πάνω στα «ματωμένα χώματα» των Καλαβρύτων, βγάζοντας φωτογραφίες ρετρό. Πήγαινε με το καλό να υπηρετήσεις τη θητεία σου, γιατί εδώ και 27 χρόνια είσαι «φυγόστρατος», και μην προσβάλλεις με «επικοινωνιακές πόζες» και «σκηνοθετημένες φιγούρες» τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας.

«Στο Κόκκινο» οι σxέσεις διεύθυνσης και εργαζομένων

Δεν ξέρω πόσα χρόνια υπηρετεί την ανεξάρτητη δημοσιογραφία ο Αδάμ Γιαννίκος, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», που είναι ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα με την Ευγενία Λουπάκη που έμπλεξε δεν τον σώζει ούτε η εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου, Δώρα Αυγέρη, με την οποία φέρεται να έχει προνομιακές σχέσεις. Ο κ. Αδάμ Γιαννίκος, που δηλώνει «γραφιάς», είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε να πετάξει από το στούντιο του κομματικού ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ τη γυναίκα του Θανάση Καρτερού, Ευγενία Λουπάκη, η οποία εδώ και 17 χρόνια είχε καθημερινή εκπομπή «Στο Κόκκινο». Έλα όμως που λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τη συνέλευση των εργαζομένων του σταθμού, που ζητούν η Ευγενία Λουπάκη να επιστρέψει στον αέρα του ραδιοφώνου, αποδοκιμάζοντας τον ίδιο που την «εκπαραθύρωσε» από τη θέση της, επειδή θεώρησε προσβλητικές για τον Στ.Κασσελάκη κάποιες αναρτήσεις της στο Fb.

Ιδού και το σχετικό ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζομένων: «Η συνέλευση των εργαζομένων στον “105.5 Στο Κόκκινο”, που συνεδρίασε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, έλαβε ομόφωνα τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Οι εργαζόμενοι/ες στον 105.5 Στο Κόκκινο δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχθούμε απολύσεις ή “απομακρύνσεις” εξαιτίας αναρτήσεων στα social media. Το τι γράφει ο καθένας/καθεμία στα κοινωνικά δίκτυα δεν μπορεί να ελέγχεται και να εγείρει ποινές ή απειλές για τη δουλειά του. Πολλώ δεν μάλλον, όταν αναφερόμαστε σε μια ανάρτηση που διορθώθηκε όταν επισημάνθηκε ότι είναι ανακριβής.

2. Θεωρούμε εξαιρετικά προβληματικό να επιτίθεται η διεύθυνση του σταθμού από τον αέρα σε εργαζόμενους/ες του σταθμού ονομαστικά, δίνοντας στη δημοσιότητα προσωπικά τους δεδομένα.

3. Δεν δεχόμαστε την “υποχρεωτική άδεια” ως μέσο διευθέτησης ή “συμμόρφωσης” των εργαζομένων που για οποιονδήποτε λόγο ενόχλησαν τη διοίκηση του σταθμού.

4. Δεν νιώθουμε καθόλου ασφαλείς ότι τέτοιες στάσεις δεν πρόκειται να επαναληφθούν και στο μέλλον.

5. Ζητάμε την επιστροφή της συναδέλφισσας Ευγενίας Λουπάκη στο πρόγραμμα του σταθμού, στην ώρα της εκπομπής της και την αποκατάσταση της επαγγελματικής της αξιοπρέπειας».

Στον ενικό με όλους ο Στέφανος

Σας έχω και άλλες πληροφορίες με πρωταγωνιστή τον Στέφανο Κασσελάκη από την επίσκεψή του στα Καλάβρυτα. Φάνηκε πως έχει μεγάλη οικειότητα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή του 1943 στη μαρτυρική πόλη της Αχαΐας. Στην χειραψία που αντάλλαξε μαζί του ο Στέφανος Κασσελάκης τού μίλησε στον ενικό, λες και γνωρίζονταν χρόνια. «Γεια σου, Νίκο, τι κάνεις;», ακούστηκε να λέει. Ο Ν. Δένδιας, πάντως, δεν του ανταπάντησε «καλά, πρόεδρε, περιμένω να σε δω ντυμένο στα χακί και να έρθω στην ορκωμοσία σου»…

Επίσης, πληροφορήθηκα πως στη δοξολογία για το μνημόσυνο των εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών από τα ναζιστικά στρατεύματα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρεξηγήθηκε μες στην εκκλησία με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Σπυρόπουλο, επειδή ο τελευταίος έκανε το σφάλμα να καθίσει λίγα δευτερόλεπτα μπροστά του. Δεν ξέρω εάν ο Α. Σπυρόπουλος το έκανε επίτηδες, θέλοντας να δείξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον βλέπει την πλάτη του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης ενοχλήθηκε και του «την είπε» την ώρα της δοξολογίας. «Θες να κάτσεις και μπροστά μου;», ακούστηκε να του λέει, με τον Α. Σπυρόπουλο να του απαντά: «Συγγνώμη, κύριε πρόεδρε, δεν σας πρόσεξα»…

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 14/12