Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ξεναγήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (10/12), ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Με σημερινή της ανάρτηση στο Instahram, η σύζυγος του πρωθυπουργού έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την επίσκεψη που έκαναν στις δύο ιστορικές εκθέσεις του ΕΜΣΤ.

Διαβάστε εδώ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεναγήθηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με τη Μαρέβα - Δείτε εικόνες

«Επισκέφθηκαμε δύο εξαιρετικές εκθέσεις. Η πρώτη αφιερωμένη στον σπουδαίο Έλληνα και διεθνώς αναγνωρισμένο σύνθετη Ιάννη Ξενάκη και η δεύτερη αφορά το πρωτοποριακό πρόγραμμα "Κι' αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;"», γράφει χαρακτηριστικά η Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Κι' αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;», η Μαρέβα Γκραμπόφσκι σημείωσε ότι έχει ως στόχο να αγκαλιάσει τις γυναίκες καλλιτέχνες και να αναδείξει το έργο τους. «Η νέα συλλογή με τίτλο "Γυναίκες, Μαζί" συμπεριλαμβάνει και την πρώτη παρουσίαση έργων από τη μεγάλη δωρεά του Δ. Δασκαλόπουλου. Είναι η πρώτη φορά που δημόσιο μουσείο εκθέτει αποκλειστικά έργα γυναικών δημιουργών», αναφέρει η ίδια.

«Θερμά συγχαρητήρια στην καλλιτεχνική διευθύντρια του ΕΜΣΤ @katerina.gregos που με όραμα και σκληρή δουλειά το Μουσείο αποκτά διεθνή εμβέλεια», καταλήγει η ανάρτησή της.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ανέβασε και ορισμένες φωτογραφίες από την ξενάγηση που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μουσείο.