Σε συνέχεια του χθεσινού ρεπορτάζ του Big Mouth του powergame.gr σχετικά με τη νέα εταιρεία που συνέστησε ο Γιάννης Λαβράνος στο Λονδίνο, σήμερα η στήλη επανέρχεται με «φρέσκα» νέα επί του θέματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη στήλη, η Norhlett Limited, που έχει ως εκπρόσωπο τον μεγαλοεπιχειρηματία, έχει ως έδρα την οδό Buckingham Palace. Η στήλη αναφέρεται και σε ακόμη μία πληροφορία, σύμφωνα με την οποία, σε μια από τις τελευταίες συναντήσεις που είχε ο Λαβράνος με την συγχωρεμένη βασίλισσα Ελισάβετ, του ζήτησε να προσέχει έστω και από μακριά τον Κάρολο. Παράλληλα η πληροφορία αναφέρει, ότι η Ελισάβετ του ζήτησε να τον παρακολουθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την Buckingham Palace, από τα σχετικά έγγραφα σύστασης της εταιρείας προκύπτει ότι ο Λαβράνος κατοικεί στην Ελλάδα ενώ στο άλλο πρακτικό για την σύσταση μιας δεύτερης εταιρείας της Blue Yachts, δηλώνει φορολογικός κάτοικος Κύπρου. 

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

-Πολλοί σε αυτή τη διαρκώς καχύποπτη πιάτσα πιστεύουν ότι ειρωνεύομαι τον επιχειρηματικό «Κολοσσό της Κέρκυρας» Γιάννη Λαβράνο. Για παράδειγμα, θεωρούν ότι τα όσα αναφέρω για τις σχέσεις του εθνικού (ομολογώ) ευεργέτη με τη συγχωρεμένη τη Βασίλισσα Ελισάβετ, αποτελούν επεισόδια από κάποια επιθεώρηση, τύπου Δελφιναρίου, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχοντας γνωρίσει έναν ντόπιο Γιάννη Λαβράνο, λένε ότι μοιάζει με τον Σεφερλή. Επειδή όμως, με τα Ιερά και τα Όσια αυτής της χώρας δεν θα πρέπει να παίζει κανείς, χθες το απόγευμα έλαβα ένα περίεργο τηλεφώνημα, από το οποίο έγινα κατά πολύ σοφότερος σε σχέση με τον Λαβράνο, όχι της επιθεώρησης, αλλά τον μεγαλοεπιχειρηματία, τον έμπιστο της συγχωρεμένης. Θυμάστε, λοιπόν, που σας έγραφα για τη νέα εταιρεία που ίδρυσε με έδρα το Λονδίνο ο Λαβράνος. Ε, λοιπόν, επ’ αυτής (της εταιρείας) σας έχω νεότερα σήμερα. Όπως με ενημέρωσε ο άνθρωπός μου, η Norhlett Limited, που έχει ως εκπρόσωπο τον διαχρονικό συνομιλητή της συγχωρεμένης, έχει ως έδρα την οδό Buckingham Palace. Άντε τώρα να μην πιστέψω ότι η εταιρεία που ίδρυσε στις 20-2-2023 ο Λαβράνος δεν ήταν μια από τις τελευταίες επιθυμίες της Ελισάβετ. Ενδεχομένως και να ήταν και η τελευταία. Πού να ψάχνω τώρα μέρες που είναι, άσε που φοβάμαι μην και δεν ξέρει τις λεπτομέρειες ο Κάρολος και προκαλέσω διπλωματικό επεισόδιο στο Παλάτι.

-Επειδή τα των δρόμων του Λονδίνου δεν τα γνωρίζω καλά, άρχισα να ψάχνω αν αυτή η οδός, Buckingham Palace, στην οποία εδρεύει η ιδρυθείσα από τον «Κολοσσό της Κέρκυρας», εταιρεία, οδηγεί απευθείας στο παλάτι. Επίσης, ψάχνω να μάθω αν υπάρχει ορατότητα του γραφείου Λαβράνου με τον βασιλικό θρόνο που κάθεται ο Κάρολος. Γιατί αν υπάρχει, τότε, είμαι σίγουρος ότι ισχύει η πληροφορία που έφτασε στα αυτιά μου, σύμφωνα με την οποία, σε μια από τις τελευταίες συναντήσεις που είχε ο Λαβράνος με την συγχωρεμένη, η Ελισάβετ του ζήτησε να προσέχει έστω και από μακριά τον κανακάρη της. Για να ακριβολογώ, του ζήτησε να τον παρακολουθεί, όπως κάποιοι άλλοι πρόχειροι παρακολουθούσαν μέσω predator τη μισή Αθήνα. Εκτός από την Buckingham Palace, από τα σχετικά έγγραφα σύστασης της εταιρείας προκύπτει ότι ο Λαβράνος, κατοικεί στην Ελλάδα. Στο άλλο πρακτικό για την σύσταση μιας δεύτερης εταιρείας της Blue Yachts ο Λαβράνος δηλώνει φορολογικός κάτοικος Κύπρου. Για όση αξία έχει η πληροφορία που σας μεταφέρω, επειδή μπέρδεψα τον κανονικό με τον απατεώνα Λαβράνο, σπεύδω να διευκρινίσω ότι ο αγαπημένος της συγχωρεμένης της Βασίλισσας, δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα, αφού ως γνωστόν δήλωνε (δεν ξέρω αν ήταν) φορολογικός κάτοικος εξωτερικού.

– Το ότι ζούσε και κυκλοφορούσε στην Αθήνα, ελάχιστη σημασία έχει, αφού εκείνο που πρέπει να αξιολογήσουμε είναι όχι τι έκανε ο Λαβράνος, αλλά το τι προσέφερε στο Έθνος (μας). Γιατί τώρα που το σκέφτομαι, ένας εθνικός ευεργέτης δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν τους κοινούς φορολογούμενους. Ούτε να ελέγχεται αν έχει κόψει καμιά εκατοστή εκατομμύρια πλαστά και εικονικά τιμολόγια, όπως ελέγχονται οι κοινοί απατεώνες. Άλλωστε, δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένας Έλληνας, που να θεωρεί ότι ο Λαβράνος (όχι ο απατεώνας, αλλά ο κανονικός) θα ασχολούνταν με κάτι ψευτοτιμολόγια, την ίδια ώρα που κατέγραφε κερδοφορία 460 εκατ. ευρώ το 2021, σε 18 χώρες του πλανήτη και έχοντας το άγχος μη φύγει αιφνιδιαστικά η Βασίλισσα και δεν προλάβει να τακτοποιήσει μαζί της, τα της διαδοχής της.

! Πάντως, αυτός ο Λαβράνος δεν πρέπει να έχει καλή σχέση με τις φορολογικές έδρες. Δεν μπορώ διαφορετικά να εξηγήσω το γεγονός ότι τον Φεβρουάριο δηλώνει ότι είναι κάτοικος Ελλάδας και τον Νοέμβριο κάτοικος Κύπρου. Αλλά μπροστά στα δισεκατομμύρια, τι σημασία έχει που μένει κανείς; Λες και ο Λαβράνος είναι παράτυπος μετανάστης και πρέπει να αποδείξει ότι την 30η Νοεμβρίου, ζούσε στην Ελλάδα, για να πάρει άδεια εργασίας και συνάμα παραμονής με την τροπολογία των Καιρίδη – Γεωργιάδη.