Στα «Παραπολιτικά» του προηγούμενου Σαββάτου σας είχαμε πει πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της ΚΕΔΕ ο Χάρης Δούκας ότι θα είναι υποψήφιος και μάλιστα βασισμένος σε ένα μοντέλο συνεργασίας, όπως αυτό που του έδωσε τη νίκη στον Δήμο της Αθήνας.

Έτσι και έγινε λοιπόν μετά τις απαραίτητες συνεννοήσεις και με την πλευρά Ζαχαριάδη, ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του στην ΚΕΔΕ και λίγο αργότερα ο Κώστας Ζαχαριάδης την στήριξη του στον Δούκα.

Διαβάστε ακόμα: Κώστας Ζαχαριάδης: Σημαντική και θετική εξέλιξη η υποψηφιότητα Δούκα για την ΚΕΔΕ - Ώρα να συνδιαμορφώσουμε τους προγραμματικούς όρους για ένα νέο αυτοδιοικητικό κίνημα

Η συμπόρευση Δούκα - Ζαχαριάδη και η συνέχεια

«Καλώ όλους τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης να δημιουργήσουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό κίνημα που θα διεκδικήσει και θα στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται οι πόλεις μας, τα χωριά μας, για να βελτιώσουμε τη ζωή των κατοίκων» ανέφερε στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ο Δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας.

Για να ακολουθήσει η δήλωση Ζαχαριάδη που σήμανε την νέα συμπόρευση των δύο με αναφορές στην ανάγκη συνδιαμόρφωσης των προγραμματικών όρων για ένα νέο αυτοδιοικητικό μήνυμα. «Η σημερινή δήλωση του φίλου και συναγωνιστή Χάρη Δούκα αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, είναι αδιαμφισβήτητα μια σημαντική και θετική εξέλιξη», υπογράμμισε στην ανάρτησή του.

Η πορεία των δύο προερχόμενων από την κεντροαριστερά στελεχών δείχνει ότι θα έχει συνέχεια καθώς έχουν χημεία μεταξύ τους και έχουν αναπτυχθεί δεσμοί εμπιστοσύνης. Μένει να διαφανεί αν πέρα από την νίκη στην Αθήνα μπορούν να φέρουν και την νίκη στην ΚΕΔΕ.