Με δημοσιογράφους συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής (22/12) ο Στέφανος Κασσελάκης ενόψει των εορτών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, είχε ένα χαλαρό καφέ (ή... οτιδήποτε άλλο προτίμησε καθείς εκ των παρισταμένων) με τους συντάκτες για να μοιραστούν ευχές για καλά Χριστούγεννα. Το κλίμα ήταν καλό, τα χαμόγελα φαίνεται να κυριάρχησαν, σε αναλογία με το κλίμα των ημερών, ενώ τα φώτα των προβολέων έκλεψε η Φάρλι, η σκυλίτσα του Στέφανου Κασσελάκη και του συντρόφου του, Τάιλερ Μακμπέθ.
Εκτός, όμως, των στιγμών αυτών, η συνάντηση είχε και ειδήσεις, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετείται για διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας. Ειδικότερα, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Φθιώτιδος για τα ομόφυλα ζευγάρια απάντησε ότι ο ίδιος δεν θα αναφερόταν ποτέ με τέτοιο τρόπο εναντίον συνανθρώπων του. Ευτυχώς όμως μεγάλες προσωπικότητες της Εκκλησίας όπως ο Πατριάρχης και ο Πάπας είναι ανοιχτόμυαλοι και προοδευτικοί.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι παρά τις δημοσκοπήσεις είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γραφτεί στον ΣΥΡΙΖΑ 8 -10.000 νέα μέλη.


Κασσελάκης: Από την πρώτη στιγμή, έχω πει ότι είμαι κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων


Παράλληλα τόνισε ότι το κλίμα που εισπράτει απο τους πολίτες είναι ιδιαίτερα θετικό επαναλαμβάνοντας ότι ποτέ δεν θα προδώσει τους ανθρώπους που τον ανέδειξαν πρόεδρο.

Σε ότι αφορά τα μη κρατικά Πανεπιστήμια επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στο νομοθέτημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αναλυτική τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα δημόσια Πανεπιστήμια. “Από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι είμαι κατά" ανέφερε χαρακτηριστικά .

Τέλος αναφερόμενος στο θέμα που δημιουργήθηκε με την εικαστικό Γεωργία Λαλέ είπε ότι με το που ξέσπασε η ιστορία επικοινώνησε μέσω τηλεδιάσκεψης μαζί της, ενώ επεσήμανε ότι είναι διατεθειμένος να την βοηθήσει να φέρει την έκθεση της εδώ.

Εν τω μεταξύ τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγαν να σχολιάσουν την επίθεση της Νέας Αριστεράς που λίγο πολύ τον κατηγόρησε για ρατσισμό σχετικα με την δήλωση του για για "ατζέντα Ισλαμαμπάντ”.

“Η δήλωση του κ. Κασσελάκη που κατηγορεί την κυβέρνηση για "ατζέντα Ισλαμαμπαντ" και “500.000 Πακιστανούς” που θα έρθουν στην χώρα, αντί να αναδεικνύει αυτή την κρίσιμη οπτική από την μεριά μιας προοδευτικής αντιπολίτευσης υιοθετεί την μεθοδολογία του κ. Μητσοτάκη και συμβάλει στην νομιμοποίηση και κανονικοποίηση του ακροδεξιού λόγου. Η υιοθέτηση της λογικής της ΝΔ, στο όνομα της αντιπολίτευσης εναντίον της, και της alt right ατζέντας το μόνο που επιτυγχάνει είναι να ενισχύσει τα ακροδεξιά μορφώματα “ ανέφεραν κύκλοι της Νέας Αριστερας..



Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση που είχαν Κασσελάκης και δημοσιογράφοι σε εορταστικό mood






kasselakis-syntaktes-22-12-2023_1_
kasselakis-syntaktes-22-12-2023_2_
kasselakis-syntaktes-22-12-2023_3_
kasselakis-syntaktes-22-12-2023_4_