Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο βασικός λόγος που η Νέα Δημοκρατία ισχυροποίησε την παρουσία της στο εκλογικό σώμα είναι επειδή τα προηγούμενα χρόνια είχε απέναντί της μια ανύπαρκτη και αναξιόπιστη αντιπολίτευση, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, που λειτουργούσε διαρκώς ως χρυσός χορηγός του Κ. Μητσοτάκη.

«Τόσα χρόνια, ο λόγος που η Νέα Δημοκρατία δεν πλήρωνε τα λάθη της ήταν διότι δεν υπήρχε μια αξιόπιστη επιλογή. Πιστεύω ότι αν η Νέα Δημοκρατία έχει έναν πολύ σοβαρό και στιβαρό προοδευτικό αντίπαλο και όχι τον χρυσό χορηγό, όπως λειτούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα σταματήσει να έχει αυτή την αλαζονεία και να περιφρονεί τον ελληνικό λαό και τους θεσμούς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Ερωτηθείς για τυχόν συνεργασίες με άλλα πολιτικά κόμματα, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι τον διάλογο τον έχει προκαλέσει δημόσια στη Βουλή σε νομοθετικό επίπεδο. «Δεν μπορώ να συζητώ, όπως ο κ. Τσίπρας, με έωλα σενάρια, πονηριές και τερτίπια», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί πως εξίσου αναξιόπιστος εμφανίζεται μέχρι τώρα και ο διάδοχός του Στέφανος Κασσελάκης.

«Αν ένα κόμμα αρνείται την πραγματικότητα, πώς μπορούμε να συνεργαστούμε; Για παράδειγμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης, ανακοίνωσε ότι θα κάνει εκστρατεία σε όλον τον κόσμο για τον απόδημο Ελληνισμό, αλλά καταψήφισε τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των αποδήμων. Είναι εύκολο, λοιπόν, για μένα να συνεργαστούμε; Θέτω ως κριτήρια τη σοβαρότητα, τη συνέπεια και την πρόοδο», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

*Διαβάστε εδώ: Χριστούγεννα: Πού θα περάσουν τις γιορτές ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί


Ισχυρή Ελλάδα σε πολλά επίπεδα

«Η ανακήρυξη της Ελλάδας από τον “Economist” ως χώρας της χρονιάς για το 2023 αλλά και πρωταθλήτριας στις οικονομικές επιδόσεις ανάμεσα σε 35 χώρες διεθνώς δείχνει ότι εκτός από την ισχυρή θέση μας σε γεωπολιτικό επίπεδο αναγνωρίζεται η υγιής οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική που ασκείται τα τελευταία χρόνια». Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Πρακτορείο Fm 104,9.

Για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης αναφορικά με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ανέφερε: «Είναι μια σημαντική μεταρρύθμιση, που θα συμβάλει ώστε να μη φεύγουν τα παιδιά μας σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, με τεράστια οφέλη για την οικονομία και την ελληνική οικογένεια, ενώ παράλληλα η χώρα θα αποτελέσει πόλο έλξης φοιτητών από το εξωτερικό». Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «παραμένει βασικός και διαρκής στόχος η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου».


Λάβρος κατά του Σαμαρά ο Νίκας

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, λίγο πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον αντικαταστάτη του Δημήτρη Πτωχό θέλησε να τα «ψάλει» για ακόμη μια φορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο δήλωσε πως δεν θέλει να έχει καμία απολύτως σχέση μαζί του. Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους στην Τρίπολη ο κ. Νίκας εξήγησε πως ο λόγος που δεν θα πάει στην ορκωμοσία του Δημήτρη Πτωχού είναι επειδή δεν θέλει να βρεθεί μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά: «Θα είμαι στη διάθεση του νέου περιφερειάρχη για ό,τι χρειαστεί. Αλλά στην ορκωμοσία της νέας περιφερειακής Αρχής δεν θα πάω. Λυπούμαι, διότι εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζω ένα σοβαρό ζήτημα με τον Αντώνη Σαμαρά, πέρασα πολύ άσχημα απ’ τους μηχανισμούς που είχε φτιάξει», ανέφερε και πρόσθεσε: «Με τον κύριο Σαμαρά δεν έχω κανένα κοινό σημείο. Ούτε ως τακτική ούτε ως ιδεολογία. Ούτε απολύτως τίποτα. Θεωρώ ότι έβλαψε την πατρίδα μου με πάρα πολλούς τρόπους και σε διάφορες περιόδους. Δεν μπορώ να είμαι δίπλα του».


Οι κονσέρβες του Ευάγγελου Αποστολάκη

Προφανώς ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, δεν παρακολουθεί τη γραμμή που δίνει στις συνεντεύξεις της η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη.

«Είναι επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα στην εμπορευματοποίηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Ξεκάθαρο το “όχι” μας» ήταν η απάντηση που έδινε προχθές το βράδυ η Δώρα Αυγέρη στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 σχετικά με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Την επόμενη το πρωί και ενώ είχε προηγηθεί το κατηγορηματικό «όχι» της Δώρας Αυγέρη, ο Ευάγγελος Αποστολάκης με συνέντευξή του στα ραδιόφωνο των Παραπολιτικών απέφυγε τη λογική της απόρριψης και του εξοβελισμού της άλλης άποψης σε σχέση με αυτό το ζήτημα, δείχνοντας πως ο ίδιος τουλάχιστον δεν είναι δογματικός και κάθετος.

Όπως είπε «… τα πράγματα εξελίσσονται, μπαίνουν σε διαφορετική βάση κάθε φορά που τα συζητάμε. Οι θέσεις κονσέρβα και το να σταθείς σε κάποια άποψη δεν σημαίνει ότι προσβάλλεσαι όταν αύριο αναγκαστείς να την αλλάξεις, γιατί έχουν υπάρξει κάποια άλλα επιχειρήματα».

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή