Δεν μαθαίνει ο... Superman
Η εμπλοκή του Στέφανου Κασσελάκη με τα κοινά θα αποκτούσε ενδεχομένως αξιόπιστη διάσταση, εάν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την ανάδειξη κοινωνικών ζητημάτων δεν περιαυτολογούσε ή τουλάχιστον κατάφερνε να αποβάλει την κακιά συνήθεια του επικοινωνιακού λαϊκιστή, παριστάνοντας τον σούπερμαν που υπόσχεται εύκολες λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Στα γυρίσματα της τελευταίας του «ταινίας μικρού μήκους», καθώς έτσι τον συμβουλεύουν να πολιτεύεται, συναντήθηκε με εκπροσώπους της οργάνωσης «Σχεδία», που δίνει αγώνα για τους άστεγους, και για μία ακόμη φορά στα πλάνα που γύρισε για να επικοινωνήσει το ενδιαφέρον τους για όσους δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι, έκρινε σκόπιμο πως για να γίνει πιστευτός πρέπει να επαναλάβει την αυτάρεσκη ατάκα «δεν είμαι εδώ επειδή έχω εμμονή με την καρέκλα», αλλά για να δώσω λύσεις. Μάλιστα, στους διαλόγους που είχε με κάποιους εκπροσώπους της «Σχεδίας» έλεγε πως «εάν είχαμε τετραετία ΣΥΡΙΖΑ θα είχε εξαλειφθεί πλήρως η αστεγία». Δεν ξέρω εάν με τη δήλωσή του αυτή ο Στ. Κασσελάκης άδειασε για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση του Α. Τσίπρα, που μέσα σε διάστημα πέντε ετών δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα των αστέγων, αλλά καλό θα ήταν να πληροφορηθεί πως επί ΝΔ οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι πλέον αόρατοι, μήτε αβοήθητοι από το κράτος. Αφού τους δίνεται η ευκαιρία να ενταχθούν στο εθνικό σχέδιο δράσης του προγράμματος για την απόκτηση στέγης και εργασίας, ύψους 72.000.000 ευρώ, δίχως να κινδυνεύουν με τη μη καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Διότι επί ΣΥΡΙΖΑ οι «άστεγοι» των Αθηνών εάν έμπαιναν σε κάποιο πολυδύναμο ξενώνα φιλοξενίας, που συνήθως είναι προσωρινής διάρκειας, έχαναν το δικαίωμα της είσπραξης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.


Στον κόσμο του ο Νίκος Παππάς


Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» φιλοξενήθηκε μέσα στις γιορτές ένα άρθρο του Νίκου Παππά, ο οποίος είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια δεν ήταν τακτικός «αρθρογράφος» του συγκεκριμένου Μέσου. Συνεπώς, η πρώτη ενδιαφέρουσα είδηση είναι πως ο Νίκος Παππάς πήρε επικοινωνιακό προβάδισμα σε
μια εφημερίδα στην οποία μέχρι πρότινος έκαναν περίπατο οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου. Η δεύτερη είδηση είναι πως στην παρέμβαση που έκανε έδειξε πως ζει σε άλλο κόσμο, καθώς χαρακτήριζε στο άρθρο του τον ΣΥΡΙΖΑ «παράταξη», λες και επρόκειτο για ένα κόμμα που η εκλογική του επιρροή ξεπερνά το 50%.

«Αυτό που απαιτείται είναι μια προγραμματική και κινηματική εγρήγορση. Και μια αριστερή και προοδευτική αντεπίθεση στο επιχείρημα του “41%”, που επικαλείται με άνεση ο κ. Μητσοτάκης για να νομοθετεί κατά βούληση. Η μάχη των ευρωεκλογών και η ανατροπή των συσχετισμών είναι ένας πρώτος και επιτεύξιμος στόχος. Η παράταξη δεν κινείται πάνω σε μνημονιακά απόνερα, η αριστερά του 21ου αιώνα, η σύγχρονη αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη έχει ένα προγραμματικό ορίζοντα, ο οποίος εκτείνεται πολύ πέρα και πάνω από αυτά που μας επετράπησαν να εφαρμόσουμε», έγραψε μεταξύ άλλων.

Stefanos και Βαρθολομαίος


Στις ΗΠΑ θα βρει η αλλαγή του χρόνου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ανήμερα των Φώτων θα βρεθεί στο Φανάρι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στη συνέχεια θα παρακολουθήσει τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού για τον Αγιασμό των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο πρόσωπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου βλέπει έναν ανοιχτόμυαλο ιεράρχη σε σχέση με την ατζέντα που ο ίδιος εργολαβικά δείχνει μέχρι τώρα πως έχει αναλάβει ως πολιτικό πρόσωπο να αναδείξει. Δηλαδή τα δικαιώματα της γκέι κοινότητας σε σχέση με τους γάμους και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Δεν ξέρουμε αν στο Φανάρι θα εξασφαλίσει και το «πράσινο φως» από τον Βαρθολομαίο για να δώσει περαιτέρω δυναμική
στις προσπάθειές του υπέρ των δικαιωμάτων της γκέι κοινότητας και γι’ αυτό θα περιμένουμε μέχρι τότε να δούμε τα αποτελέσματα των συναντήσεων που
προγραμματίζει στην περιοχή.

* Η αλήθεια είναι πως ο διεθνισμός που διέπει την ιδεολογική κουλτούρα της Αριστεράς υποχρεώνει τους ηγέτες της να σνομπάρουν τους εθνικούς προορισμούς για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους και ως εκ τούτου να αναζητούν την ψυχαγωγία σε εκτός συνόρων περιοχές. Ο Κασσελάκης ταξιδεύει στις ΗΠΑ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αυτές τις ημέρες οικογενειακώς στην Αυστρία και μετά σκοπεύει να μεταβεί στην Τσεχία. Βιέννη και Πράγα, αντί για Βυτίνα και Πάργα.


Τα τρολ, ο Κυριάκος και ο μέγας Καρράς


Ακόμη και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος εκ των πολιτικών αρχηγών που εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του Βασίλη Καρρά αποτέλεσε αφορμή για την προσβολή της προσωπικότητάς του από διάφορα τρολ της Αριστεράς, επώνυμα και μη, που πάσχιζαν με μανία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να «προπαγανδίσουν» πως ο «Κούλης δεν έχει καμία σχέση» με τον άρχοντα της καψούρας.

Προφανώς επειδή στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου δεν αξιολογήθηκε δεόντως η απώλεια του συγκεκριμένου καλλιτέχνη -καθώς στον τεράστιο μικρόκοσμό τους την πρωτοκαθεδρία της ποιοτικής σπουδαιότητας την έχουν οι «Κραουνάκης, Μποφίλιου, Μιθριδάτης, Τσανακλίδου, Δεληβοριάς κ.ά.- βλέποντας οι «μικροαυριανιστές» της Αριστεράς πως πάει να τους βγει λαϊκά ο μισητός Κούλης, αντί να κράξουν τους δικούς τους που δεν ήξεραν τι ανακοίνωση να βγάλουν, σκέφτηκαν πως είναι προτιμότερο να την πέσουν στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ ο Κ. Μητσοτάκης, που πήγαν να τον παρουσιάσουν άσχετο με το ρεπερτόριο του Β. Καρρά, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη από το βήμα της ΔΕΘ τον είχε επικαλεστεί μνημονεύοντας το άσμα του «δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω», όταν είχε δεχτεί ερώτηση εάν σκοπεύει να διεκδικήσει μια θέση στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 27 Δεκεμβρίου