Κάποιο λάκκο έχει η φάβα!
Για να μην πάθουμε ανοσία από τα πολλά ευτράπελα που συμβαίνουν στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τείνουν να πλασαριστούν ως κανονικότητα, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως οι πληροφορίες που διοχετεύτηκαν από το επιτελείο του Στ. Κασσελάκη πως προσφέρει προσωπικό δάνειο στο κόμμα για να καλυφθούν οι μισθολογικές ανάγκες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ιδιοκτησίας της Κουμουνδούρου, εγείρουν κάποια ερωτήματα.

Πρώτα απ’ όλα μια τέτοια κίνηση δανειοδότησης του κόμματος ή και των εταιρειών που υπάγονται σε αυτό είναι αμφιβόλου νομιμότητας και ίσως θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιες Αρχές για να το εξετάσουν.

Δεδομένου πως εδώ έχουμε έναν πολιτικό αρχηγό με άγνωστο Πόθεν Έσχες, καθώς κανείς δεν γνωρίζει μέχρι τώρα την πηγή της προέλευσης των χρημάτων του κ. Κασσελάκη, ενώ και η μέθοδος που ακολουθεί προσιδιάζει σε πρακτικές που τις συναντά κανείς από επιχειρηματίες που είτε λειτουργούν ως «τοκογλύφοι» είτε διακινούν μαύρο πολιτικό χρήμα. Εάν όλη αυτή η ιστορία δεν είναι μούφα, η Κουμουνδούρου οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις δανειακές συμβάσεις και τα παραστατικά που νομιμοποιούν ένα τέτοιο πάρε-δώσε ανάμεσα στον επιχειρηματία-αρχηγό του κόμματος και τις εταιρείες της Κουμουνδούρου.

Επισημαίνουμε όλα τα παραπάνω, διότι από χθες το συγκεκριμένο ζήτημα έχει εξελιχθεί και σε παρασκηνιακό πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και αυτούς που αποχώρησαν από το κόμμα για να ιδρύσουν τη Νέα Αριστερά.

«Εάν κάνει μια τέτοια κίνηση θα πάει φυλακή», ανέφερε κορυφαίο στέλεχος της Νέας Αριστεράς, ενώ την ίδια στιγμή φούντωναν και οι πληροφορίες πως με τον Στέφανο Κασσελάκη έχει πάρει ανάποδες και ο Α. Τσίπρας, καθώς στην προσπάθειά του να υποδυθεί τον Άγιο Βασίλη και οικονομικό ευεργέτη του κόμματος άφηνε να εννοηθεί πως επί των ημερών του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου γραμματείς της ΚΕ ήταν οι Π. Σκουρλέτης και Δ. Τζανακόπουλος υπήρχε κακοδιαχείριση στα οικονομικά της Κουμουνδούρου.


Με τον Σόιμπλε θυμήθηκαν τις κωλοτούμπες τους


Από χθες που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του πρώην Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, την έχουν ξαναδεί ήρωες οι Συριζαίοι, που επιχειρούν εκ του ασφαλούς να «χτυπήσουν» έναν πεθαμένο μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν τις κωλοτούμπες που έκαναν όταν ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η αλήθεια είναι πως ελέγχοντας την περίοδο που βρίσκονταν στην εξουσία τη συντριπτική πλειονότητα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης επικοινωνιακά είχαν καταφέρει να χρεώνουν τα πάντα στους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Ακόμη και το κλείσιμο των τραπεζών το παρουσίαζαν ως αποτέλεσμα των πιέσεων που τάχα μου ασκούσε η ΝΔ στους δανειστές για να ταπεινωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι ίδιοι έβαζαν τις υπογραφές τους φαρδιές πλατιές σε οτιδήποτε τους ζητούσε η γερμανική κυβέρνηση γιατί πολύ απλά δεν ήθελαν να χάσουν τον λουφέ της εξουσίας, τα προνόμια και τα αξιώματα. Εκείνο δε το προβοκατόρικο «βάστα Σόιμπλε», που τεχνηέντως το απέδιδαν motamo στον Άδωνι Γεωργιάδη, το είχαν επιστρατεύσει ως παραπλανητικό ελαφρυντικό για να μην τους αποδοκιμάζει ο κόσμος.

Έκαναν, όμως, και κάτι άλλο. Όταν έφτασε η ώρα να περπατήσουν κορδωμένοι τα κόκκινα χαλιά του Βερολίνου στις επαφές τους με την Α. Μέρκελ για να μην τους παρεξηγήσει ο κόσμος επειδή προσκύνησαν τη θεία χάρη της, προπαγάνδιζαν πως η Μέρκελ είναι φίλη μας, αλλά ο Σόιμπλε δεν την αφήνει. Μιλάμε για ουρανομήκη αστειότητα. Μόνοι τους πήγαν από το «Go back, madame Μέρκελ» στο «Ja zu allem, Madame Merkel», στους άλλους έριχναν το φταίξιμο.

"Το φάντασμα του λαού"


Την έκθεση Thessaloniki PhotoBiennale 2023 του MOMus με τίτλο «Το φάντασμα του λαού» επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Η έκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Πειραματικό Κέντρο Τεχνών διερευνά τις διαφορετικές πτυχές του λαϊκισμού διεθνώς, μέσα από τα έργα 25 καλλιτεχνών και φωτογράφων.

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στην έκθεση ο πρόεδρος του Δ.Σ. του MOMus Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος, η γενική διευθύντρια του MOMus Φανή Τσατσάια και η διευθύντρια του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρώ Κατσαρίδου. «Πρέπει να δώσουμε έμφαση ξανά στην ποιότητα της δημοκρατίας και τον σε βασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δυστυχώς, τόσο ο λαϊκισμός όσο και ο ελιτισμός αποδομούν τον γόνιμο διάλογο. Η έκθεση είναι όντως μια ευκαιρία αναστοχασμού», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.


Άλλο η Έφη, άλλο ο Στέφανος


Πήγε η Ε. Αχτσιόγλου σε γνωστό πολυκατάστημα και ψώνισε δώρα για τις γιορτές από επώνυμη εταιρεία ρούχων και τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή οι φανατικοί οπαδοί του Α. Τσίπρα και του Στ. Κασσελάκη, την περιποιήθηκαν δεόντως στα μέσα κοινωνικής δικτύω σης. Εν τω μεταξύ μέσα στον τυφλό ηθικοπλαστικό λαϊκισμό τους, διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο, διότι ασχολούνται με τα ψώνια της Έφης Αχτσιόγλου στην Αθήνα, αλλά προσπερνούν το γεγονός ότι ο νυν αρχηγός του κόμματος βρίσκεται σε πολυτελή έπαυλη στο Τέξας και ο προκάτοχός του σε ακριβό ξενοδοχείο της Βιέννης αυτές τις ημέρες.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή στις 28 Δεκεμβρίου