Η περίπτωση (και) του Χάρη ∆ούκα κατέδειξε ότι πλέον τα πρόσωπα παίζουν καταλυτικό ρόλο στην επιλογή των πολιτών. Ο Νίκος Ανδρουλάκης το γνωρίζει καλά, γι’ αυτό και µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας θέλει να συγκροτήσει ένα πολύ ισχυρό ευρωψηφοδέλτιο. Ξέρει, άλλωστε, ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν το µεγάλο στοίχηµα για την αναδιάταξη των δυνάµεων της Κεντροαριστεράς.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορούµαστε πως το πιο ισχυρό όνοµα που συζητείται δεν είναι άλλο από εκείνο του πρώην υπουργού Γιάννη Μανιάτη , προσώπου υψηλού κύρους. Οι συζητήσεις είναι προχωρηµένες και αναµένεται η τελική απόφαση του έµπειρου πολιτικού.

Κατά τα λοιπά, το έτερο ισχυρό όνοµα για το ευρωψηφοδέλτιο είναι εκείνο του γραµµατέα του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Σπυρόπουλου, ο οποίος είναι από τα πιο αγαπητά στελέχη και έχει συµβάλει καταλυτικά στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόµµατος.

∆υνατό όνοµα, µε αναφορές στον Γιώργο Παπανδρέου, είναι και αυτό του πρώην υπουργού Οικονοµικών Φίλιππου Σαχινίδη. Σύµφωνα µε πληροφορίες, γίνονται συζητήσεις και µε µια γυναίκα, αλλά και με δύο γνωστούς δημοσιογράφους.

Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών στις 30 Δεκεμβρίου