Λίγες ώρες μετά τον μίνι ανασχηματισμό, στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, και την ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών, αναμένεται σήμερα, Παρασκευή 5/1, η παρουσίαση της πρώτης «κυβέρνησης» του περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με τη στήλη «Big Mouth» του powergame.gr, ο Νίκος Χαρδαλιάς φαίνεται πως έχει αποφασίσει να εκσυγχρονίσει συνολικά την Περιφέρεια τόσο σε πολιτικό όσο και διοικητικό επίπεδο, με την ομάδα του να απαρτίζεται από δυνατά ονόματα.

Σημειώνεται ότι αυξημένη αναμένεται να είναι η συμμετοχή των γυναικών στο επιτελείο του Νίκου Χαρδαλιά, ενώ για πρώτη φορά στο σχήμα προβλέπεται θέση αναπληρωτή περιφερειάρχη, η οποία μάλιστα θα καλυφθεί από γυναίκα, μία από τις πιο ηχηρές παρουσίες του ψηφοδελτίου του Νίκου Χαρδαλιά, τη Χριστίνα Κεφαλογιάννη.


Οι νέοι αντιπεριφερειάρχες

Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά παραμένει η Σταυρούλα Αντωνάκου, όπως και η Λουκία Κεφαλογιάννη στον Βόρειο Τομέα, δύο γυναίκες με εξαιρετικά επιτυχημένα δείγματα γραφής στην Αυτοδιοίκηση. Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, ο Βασίλης Λώλος, παλιός αντιδήμαρχος και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στο Περιστέρι, που ξέρει όσο κανείς την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής. Μία επιλογή που σηματοδοτεί τη βούληση του Νίκου Χαρδαλιά για την αναπτυξιακή δυναμική των δυτικών προαστίων. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων θα είναι ένας δυναμικός εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου, ο Γιάννης Βουτσινάς, διακεκριμένος οικονομολόγος, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και αντιπρόεδρος στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής η Βίκυ Καβαλλάρη, με εξίσου ισχυρό στίγμα στην τοπική κοινωνία. Αίνιγμα παραμένουν ο Νότιος και ο Κεντρικός Τομέας, αλλά και η Δυτική Αττική.


Οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες

Όσον αφορά στους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχης Υγείας αναμένεται να είναι ο καθηγητής Ψυχιατρικής και πρώην βουλευτής Θάνος Ασκητής. Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής ο Μπάμπης Σιάτρας, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι και ο επόμενος πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ. Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού, η γνωστή στο επιχειρείν Αλεξάνδρα Πάλλη. Για τις υπόλοιπες οκτώ θέσεις ο Νίκος Χαρδαλιάς κρατά για την ώρα κλειστά τα χαρτιά του. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα λείψουν οι εκπλήξεις και η ισχυρή παρουσία γυναικών.

Άρωμα γυναίκας αναμένεται και στη θέση του γραμματέα της Περιφερειακής Ομάδας, ενώ οι πληροφορίες της στήλης Big Mouth μιλούν για ένα μητροπολιτικό μοντέλο διοίκησης, με έμφαση στην ενεργοποίηση των τεσσάρων Μητροπολιτικών Επιτροπών, που αναμένεται να αποτελέσουν κορυφαίο όργανο στη διοίκηση Χαρδαλιά για τη λειτουργία της περιφέρειας στα επόμενα πέντε χρόνια, γι’ αυτό και τα ονόματα των προέδρων αυτών των επιτροπών αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

*Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη Big Mouth εδώ