Την περασμένη Πέµπτη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης βρέθηκε για αρκετή ώρα στο φημισμένο «Jimmy’s» της Βαλαωρίτου. Μπαϊλντισµένος από τη συννεφιά των Βρυξελλών, ο «πράσινος Πέτρος» απολάµβανε τον αττικό ήλιο αλλά και τη στολισµένη Αθήνα παρέα µε τρία κορυφαία στελέχη της «Νέας Αριστεράς».

Συγκεκριμένα, µε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Γιώργο Σταθάκη και τον Δηµήτρη Τζανακόπουλο. Το µενού είχε στο επίκεντρο την υποψηφιότητα του Κόκκαλη στις ευρωεκλογές µε τη «Νέα Αριστερά», καθώς στο (υπό διαµόρφωση) κόµµα του κ. Χαρίτση επιθυµούν διακαώς να τον εντάξουν στις λίστες τους.

Μαθαίνω, ωστόσο, πως δεν κατάφεραν να τον πείσουν, µιας και ο Κόκκαλης τους διεµήνυσε πως θα κατέβει στις ευρωεκλογές µε δικό του πράσινο κόµµα, το οποίο λέει ότι µπορεί να πάρει ακόµα και 5%, αφού -θεωρεί ότι- υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να ευδοκιµήσουν οι οικολογικές ιδέες. Κατά τα λοιπά, το βράδυ της ίδιας ηµέρας ο δραστήριος Κόκκαλης έδωσε το «παρών» σε πάρτι γνωστού συγγραφέα και διαχρονικού φίλου του στην Κυψέλη.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret στα "Παραπολιτικά" στις 05.01.2024