Οµολογώ ενώπιον Θεού και αναγνωστών ότι εσχάτως αρχίζω να ξεχωρίζω τον Μητσοτάκη και ως το καλύτερο πολιτικό τρολ.

Οι πρόσφατες αλλαγές στην κυβέρνησή του ήρθαν να µου ενισχύσουν τη συγκεκριµένη άποψη. ∆ιαφορετικά, δυσκολεύοµαι να εξηγήσω στο ευρύ κοινό πώς ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, θα µπορέσει αναίµακτα να συνυπάρξει µε την αναπληρώτριά του, Ειρήνη Αγαπηδάκη, που, ως γνωστόν, είχε γίνει µαλλιά-κουβάρια (µε την καλή πάντα έννοια) µε τον Χρυσοχοΐδη. Από κάτι κυβερνητικούς είχα µάθει ότι ο τελευταίος, αδυνατώντας να συνεργαστεί µαζί της, είχε θέσει ευθέως προς το Μαξίµου (προφανώς όχι στο κτίριο) θέµα αντικατάστασής της.

Η ζωή, όµως, είναι αυτή που έρχεται και τα λύνει όλα ή, για να ακριβολογώ, τα περισσότερα. έτσι, από το απόγευµα της Τετάρτης το µέχρι πρότινος εκρηκτικό δίδυµο του υπουργείου Υγείας χώρισε, και µάλιστα χωρίς ν’ ανοίξει µύτη. Κάπως έτσι, ο πρωθυπουργός παρέδωσε την µπάλα για το επόµενο µατς µε την Αγαπηδάκη στον παικταρά Άδωνι, που, αν κρίνω από την προϊστορία του, θα φροντίσει µε το «καληµέρα» να καταστήσει σαφές προς την αναπληρώτριά του ποιος είναι το απόλυτο αφεντικό στο Υγείας. Επειδή, όµως, πέραν της πλάκας, υπάρχει και µια πιο σοβαρή διάσταση στην επιλογή του νέου υπουργού, οφείλω, για να µην αδικώ την πηγή µου, να την καταθέσω (τη διάσταση). Ως γνωστόν, στο Υγείας αυξηµένο ρόλο (κάποιοι το χαρακτηρίζουν υψηλή εποπτεία) είχε από το ’19 µέχρι και σήµερα ο υπουργός Σκέρτσος.

*Διαβάστε εδώ: Συνάντηση Γεωργιάδη - Αγαπηδάκη με τον Σωτήρη Τσιόδρα - Προτεραιότητα του νέου υπουργού η αντιμετώπιση του κορονοϊού

Αν κατάλαβα καλά, ο πρόεδρος Μητσοτάκης, αν και οµνύει στον Άκη, θέλησε κάπως να ανακατέψει, µε την παρουσία Γεωργιάδη, και τη συγκεκριµένη τράπουλα. Γι’ αυτό ακριβώς έκανα λόγο περί τρολαρίσµατος. Γιατί, πολύ απλά, κατάλαβα ότι πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο… Αλέξης, που λένε και στο χωριό µου. Σε κάθε περίπτωση, θα έχει ενδιαφέρον η συνύπαρξη του Άδωνι µε την Ειρήνη του Υγείας, που, όπως µας αποκάλυψε χθες στου Παπαδάκη (την εκποµπή), ονειρεύεται µε τον νέο υπουργό να υλοποιήσει την ξεχασµένη µεταρρύθµιση του συγχωρεµένου του ∆οξιάδη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 5/01/2024