Με συστάσεις για τα κινητά που χτυπήσουν ενώ ο ίδιος μιλούσε και με ένα… ατύχημα ξεκίνησε τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.  “Παρακαλώ χαμηλώστε τα κινητά…”, ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος που δίνουν το παρών στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής.

Λίγο αργότερα, σχολίασε τις ομιλίες των βουλευτών, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Ενθουσιάστηκαν οι βουλευτές και μιλάνε εδώ πέρα…” (στο 08.20), ενώ ακολούθησε και το ατύχημα ενός φωτογράφου. Ο Στέφανος Κασσελάκης διέκοψε την ομιλία του, όταν ξαφνικά ακούστηκε κάτι να σπάει (στο 08.41). Πλησίασε το πάνελ και βοήθησε έναν φωτογράφο να σηκωθεί, λέγοντας στη συνέχεια: “Έχει και έναν φακό η κάμερα που κοστίζει 3.000 ευρώ εκεί πέρα …”.

Ομιλία στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Από τη σημερινή μου ομιλία στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 👉Για εμάς το ζήτημα της ισότητας στον γάμο, δεν είναι ζήτημα αρχηγισμού ή πειθαρχίας. Είναι ζήτημα ταυτοτικό. Η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται, όχι να κρύβεται. Με υπερηφάνεια λοιπόν, θα στηρίξουμε κάθε βήμα προς την κοινωνική πρόοδο. 👉 Για την ακρίβεια: Στην παρουσίαση του προεκλογικού του προγράμματος ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για "εισαγόμενη ακρίβεια", για να προστατεύσει και να νομιμοποιήσει τα εγχώρια καρτέλ που τον υποστηρίζουν. Τώρα αποκαλεί τη χώρα που διοικεί 5 χρόνια "μπανανία". Είναι δική του η απροθυμία του να ελέγξει την αισχροκέρδεια που συνθλίβει την ελληνική κοινωνία. Εμείς είμαστε η παράταξη της κοινωνικής προόδου και των ρήξεων με τον αναχρονισμό και τα κατεστημένα συμφέροντα. 👉 Για την αθλητική βία: Καταθέσαμε προτάσεις για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας που θα δημιουργήσουν ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις και θα μεταθέσουν την ευθύνη στις Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες για τον έλεγχο των γηπέδων. Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη πλέον που έχουμε τόσα πολλά περιστατικά θανάσιμης αθλητικής βίας. Είναι αδιανόητο να σκοτώνονται νέα παιδιά, φίλαθλοι ή αστυνομικοί, να ρισκάρουν τη ζωή τους όσοι πηγαίνουν ακόμα και σε αγώνες βόλεϊ. Η κυβέρνηση όμως αρκείται σε αποπομπές και σε rotation υπουργών, επειδή αδυνατεί να συγκρουστεί με ισχυρά συμφέροντα και αθλητικούς παράγοντες. 👉 Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Αυτό που τους ενδιαφέρει, όπως έδειξε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, είναι η πελατεία για τα κολλέγια των φίλων της κυβέρνησης. Η πραγματική τους επιδίωξη είναι να περικόψουν τα κονδύλια για τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μέχρι τον τελικό στόχο, βέβαια, που θα είναι τα δίδακτρα και στα δημόσια πανεπιστήμια. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε ποιοτική ανώτατη εκπαίδευση, όπως στις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Με καλά χρηματοδοτημένα πανεπιστήμια, που θα μπορούν να συνεργάζονται ισότιμα με κορυφαία ξένα πανεπιστήμια, σε μεταπτυχιακά και έρευνα. Θα αντιταχθούμε σε κολλέγια-σούπερ-μάρκετ πτυχίων για τα παιδιά των μικρομεσαίων και των μεσαίων στρωμάτων που δεν έχουν χρήματα για να πάνε στο εξωτερικό. Αντίθετα, το καλό δημόσιο πανεπιστήμιο είναι που πρέπει να προσφέρεται σαν επιλογή για όλες τις οικογένειες. Πρέπει να αυξήσουμε, όχι να μειώσουμε τον αριθμό των φοιτητών, να αυξήσουμε τα ελκυστικά προγράμματα σπουδών που θα ανταποκρίνονται στις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας και στις φιλοδοξίες και τα ενδιαφέροντα των νέων. Να εργαστούμε για τη διευκόλυνση της φοίτησης σε ισχυρά, αναβαθμισμένα περιφερειακά πανεπιστήμια που θα αποτελούν εστίες ανάπτυξης, αριστείας και κοινωνικής προόδου για την ελληνική περιφέρεια.

Δημοσιεύτηκε από Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis στις Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024