Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί επισκέφθηκε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση «να μην καταθέσει το νομοσχέδιο για τη ψυχική υγεία, το οποίο είναι σε αντιδραστική κατεύθυνση, έχει τη σφραγίδα της Ε.Ε. και θεωρεί «κόστος» για το κράτος την ψυχική υγεία, την ώρα μάλιστα που έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα των ψυχιατρικών ζητημάτων και της ψυχικής υγείας και οι νοσηλείες για αυτά τα ζητήματα».

*Διαβάστε ακόμα: Δημήτρης Κουτσούμπας από Δαφνί: Η κυβέρνηση να μην καταθέσει το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως τα θέματα της υγείας, και ειδικά της ψυχικής υγείας, πρέπει να τα παλέψει ο λαός ενωμένος, αναφέροντας χαρακτηριστικά τους στίχους του τραγουδιού των αδελφών Κατσιμίχα «το πιο σπουδαίο είναι η ψυχή σου, δικέ μου» και συνέχισε: «Δεν υπάρχει, το ξέρουμε όλοι, σωματική υγεία, πραγματική υγεία για κάθε άνθρωπο, αν δεν έχει την ψυχική του υγεία. Άρα, αυτά πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα, αυτά πρέπει κατά την άποψή μας να συζητιούνται στην ελληνική κοινωνία, να αναδεικνύονται και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μαζί με άλλα προβλήματα, κοινωνικά προβλήματα, των εργαζομένων, του λαού μας, κοινωνικά δικαιώματα που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός. Κι όχι να προσανατολιζόμαστε σε μονοθεματικές συζητήσεις για ορισμένα ζητήματα, την ώρα που είναι απαραίτητο βεβαίως όλα να συζητηθούν και να μπουν στο τραπέζι και να γίνουν νομοθετήματα και να επιλυθούν προβλήματα, αλλά σε σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν πρέπει να θάβονται ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και ένα απ’ αυτά είναι τα θέματα της ψυχικής υγείας και η ενίσχυσή της».