Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να παίζει στα δάχτυλα τα νοµικά, ωστόσο καµιά φορά το έξυπνο πουλί από τη µύτη πιάνεται. Ειδικά εάν αυτή που συνεχίζει να τον παρακολουθεί στενά είναι η πρώην πρόεδρος της Βουλής και αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που τον έχει άχτι από την περίοδο που ήταν «τσάρος» της ελληνικής οικονοµίας στην κυβέρνηση του Αντωνη Σαµαρά και διαπραγµατευόταν µε τον Γερµανό οµόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιµπλε, τη βιωσιµότητα της δηµόσιου χρέους της Ελλάδος.

Με αφορµή, λοιπόν, τον θάνατο του Β. Σόιµπλε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για να δείξει πως υπήρξε προνοµιακός συνοµιλητής µιας τέτοιας ιστορικής προσωπικότητας, έδωσε µια αποκαλυπτική συνέντευξη για τη συνεργασία τους την περίοδο των Μνηµονίων. Αυτό είχε ως αποτέλεσµα η αρχηγός της Πλεύσης Ελευθερίας να του στήσει νέο χουνέρι, καθώς τα όσα ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος περί διαπραγµατεύσεων µε τον Β. Σόιµπλε σε συνθήκες «ιδιότυπης µυστικότητας» τα «τσίµπησε» η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειµένου να στοιχειοθετήσει «κατηγορητήριο» περί παράνοµων διαβουλεύσεων, που οδήγησαν στο τέλος και σε αµφιλεγόµενες σε επίπεδο νοµιµότητας και εγκυρότητας αποφάσεις.

Μάλιστα, για το συγκεκριµένο θέµα κατέθεσε και επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, µε το σκεπτικό πως, από τη στιγµή που πέθανε ο Β. Σόιµπλε, ο οποίος διαπραγµατευόταν µυστικά και στα όρια της παρανοµίας µε τον Ευ. Βενιζέλο το δηµόσιο χρέος της Ελλάδας, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να το αποκηρύξει και να σταµατήσει την αποπληρωµή του.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 13/1