Ενοχλημένο είναι, σύμφωνα με της στήλη Big Mouth του powergame.gr, το Μέγαρο Μαξίμου με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Τελευταία αφορμή δόθηκε με την τακτική που ακολούθησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας στο έργο μεταφοράς νερού από τον Νέστο στην Κοιλάδα της Ξάνθης. Θέλοντας να «χτυπήσει την πλάτη» των αγροτών της περιοχής που δεν συμφωνούν με το έργο, αρχικά σε συνέντευξή του χαρακτήρισε «εξωφρενικό αυτό το πρότζεκτ ακόμη και ως εξαγγελία», ενώ μέσα στην περασμένη εβδομάδα κατέθεσε και σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, αναφερόμενος σε «προβλήματα που πιθανόν να προκαλέσει το έργο στην άρδευση της πεδιάδας της Χρυσούπολης». Αντίθετα με τις τωρινές αντιδράσεις του, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ως υπουργός δεν είχε εκφράσει ποτέ καμία αντίρρηση για το έργο, το οποίο είχε παρουσιαστεί τον Νοέμβριο του 2021. Αναφορικά με το πρότζεκτ, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα-μαμούθ 21 έργων, ύψους άνω των 4 δισ. ευρώ, που θα αρδεύσει περισσότερα από 1,3 εκατομμύριο στρέμματα, με το αρδευτικό του Νέστου να αποτελεί ένα εξ αυτών των έργων.

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

– Ενοχλημένο είναι, όπως μαθαίνω, το Μέγαρο Μαξίμου (όχι το κτίριο, γιατί αυτό δύσκολα ενοχλείται) με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος, απαλλαγμένος από τη μέχρι πρότινος ιδιότητά του, δεν διστάζει να βρεθεί απέναντι στην κεντρική γραμμή του προέδρου Μητσοτάκη. Τελευταία αφορμή δόθηκε με την τακτική που ακολούθησε ο Παναγιωτόπουλος στο έργο μεταφοράς νερού από τον Νέστο στην Κοιλάδα της Ξάνθης. Θέλοντας να «χτυπήσει την πλάτη» των αγροτών της περιοχής που δεν συμφωνούν με το έργο, αρχικά σε συνέντευξή του χαρακτήρισε «εξωφρενικό αυτό το πρότζεκτ ακόμη και ως εξαγγελία», ενώ μέσα στην περασμένη εβδομάδα κατέθεσε και σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, αναφερόμενος σε «προβλήματα που πιθανόν να προκαλέσει το έργο στην άρδευση της πεδιάδας της Χρυσούπολης». Και όλα αυτά ενώ ως υπουργός δεν είχε εκφράσει ποτέ καμία αντίρρηση για το έργο, το οποίο είχε παρουσιαστεί τον Νοέμβριο του 2021 από τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

– Πρόκειται για ένα πρόγραμμα-μαμούθ 21 έργων, ύψους άνω των 4 δισ. ευρώ, που θα αρδεύσει περισσότερα από 1,3 εκατομμύριο στρέμματα, με το αρδευτικό του Νέστου να αποτελεί ένα εξ αυτών των έργων. Όμως, προφανώς η υπουργική καρέκλα έπαιξε τότε ρόλο και ο Παναγιωτόπουλος δεν είχε εκφράσει καμία αντίρρησή. Ίσως πάντως η σημερινή συμπεριφορά του να είναι και ένας τρόπος έκφρασης της πικρίας του για την απόφαση του πρωθυπουργού να μην του ανανεώσει την εμπιστοσύνη του μετά τις εκλογές του Ιουνίου, δίνοντάς του το χαρτοφυλάκιο κάποιου υπουργείου. Αποτέλεσμα αυτού, να φορά τον μανδύα του… αντάρτη, αμφισβητώντας την κυβερνητική πολιτική και «χαϊδεύοντας τα αυτιά» των ψηφοφόρων του. Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε (και καταγράφηκε) η στάση του «γαλάζιου» βουλευτή, ο οποίος φαίνεται να μην έχει ξεκινήσει τη νέα κοινοβουλευτική θητεία με το… δεξί.