Για να ξέρετε τι παίζει στα υψηλά κλιµάκια της κυβέρνησης, δεν ήταν (και είναι) µόνο οι βουλευτές της Ν.∆. διχασµένοι σε ό,τι αφορά τον γάµο και την τεκνοθεσία των οµόφυλων ζευγαριών.

Αντίστοιχη εικόνα υπήρξε και στο Μέγαρο Μαξίµου, όχι βέβαια για την ουσία του περιεχοµένου του νοµοσχεδίου, αλλά για τον χρόνο κατά τον οποίο αυτό θα έλθει προς ψήφιση. Από τη µια ήταν εκείνοι που έλεγαν πως ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει εδώ και τώρα και, από την άλλη, µια µερίδα συνεργατών του πρωθυπουργού που τάσσονταν υπέρ της παραποµπής του θέµατος στις καλένδες της περιόδου που θα ακολουθήσει τις ευρωεκλογές.

Τελικώς, δύο ήταν οι απόψεις που βάρυναν ιδιαίτερα στην ανάλυση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο λόγος για τις εισηγήσεις περί επίσπευσης των διαδικασιών, που κατέθεταν όλο το προηγούµενο διάστηµα στις συσκέψεις της πρωθυπουργικής αυλής, αλλά και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και ο σύµβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σταν Γκρίνµπεργκ, ο οποίος έδωσε... ρέστα κυριολεκτικά στις προβλέψεις του για τις εθνικές εκλογές.

*Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά