Στην απομόνωση ο Τάιλερ, guest εμφάνιση η ∆ούρου

Στο δίπατο αρχοντικό του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες βρισκόταν και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μάκμπεθ, αλλά κινήθηκε με μεγάλη διακριτικότητα. Αν και κατά δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ο σύζυγός του «μπορεί να προσφέρει πολλά και αυτός στην Ελλάδα», εντούτοις δεν του έδωσε το πράσινο φως να εμπλακεί στις συζητήσεις που διεξάγονταν με τους βουλευτές στο ισόγειο της κατοικίας του, με αποτέλεσμα ο Τάιλερ να βρίσκεται σε καθεστώς οικειοθελούς απομόνωσης στον από πάνω όροφο.
Στις πολύωρες συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έκανε περιστασιακές εμφανίσεις, δίχως να επιδίδεται σε «εξωθεσμικές» παρατηρήσεις. Μόνο το Σάββατο το βράδυ ήταν παρών μέχρι αργά στο δείπνο που παρέθεσε στην ταβέρνα το «Νερό της Αγάπης» ο κ. Κασσελάκης προς τους βουλευτές του κόμματος.

Από το συγκεκριμένο δείπνο απουσίαζε η τομεάρχης εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, η οποία -σύμφωνα με το ρεπορτάζέκανε guest εμφάνιση στις Σπέτσες, καθώς πήγε για κάποιες ώρες το Σάββατο, έκανε την παρουσίαση των δικών της θέσεων και προτάσεων και μετά αποχώρησε.

Ο Πολάκης «επικήρυξε» τους γελοιογράφους

Με τον γνωστό γελοιογράφο της «Καθημερινής» Ηλία Μακρή τα έβαλε αυτή τη φορά ο Παύλος Πολάκης, ανεβάζοντας στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη φωτογραφία του και τον λογαριασμό του στο FB, ώστε να πάρουν το σήμα οι σκληροπυρηνικοί» ακόλουθοί του και να του κάνουν μια «φιλική επίσκεψη» μήπως και βάλει μυαλό. Δηλαδή τον «επικήρυξε» διαδικτυακά, δίχως βέβαια να δημοσιεύει τη γελοιογραφία που τον αφορούσε. Απ’ ό,τι κατάλαβα ο γνωστός γελοιογράφος τον εμφάνιζε με μορφή σκύλου, κάτι περίπου που έχει κάνει και με άλλους πολιτικούς, όπως τον Μητσοτάκη, που προ ημερών σε ένα σκίτσο του τον εμφάνιζε με γαϊδουρινή όψη. Στη Νέα Δημοκρατία ή στο Μέγαρο Μαξίμου δεν στοχοποίησαν τον συγκεκριμένο γελοιογράφο, αλλά ο Π. Πολάκης τον έβγαλε κανονικά στη σέντρα για να του χιμήξουν οι δικοί του.

«Εκτός από τα σιχάματα της “δημοσιογραφίας” υπάρχουν και τα βοθρολύματα της “γελοιογραφίας”. Μάλλον ζητάει αύξηση και δείχνει χαρακτήρα εναντίον μου αυτό το βδέλυγμα! Ηλίας Μακρής, γελοιογράφος, λέει, της “σοβαρής” “Καθημερινής”! Τράβα στο “Μακελειό”, λυξόνταρμα, εκεί θα έχεις πέραση!

ΥΓ1: Δεν δημοσιεύω τα σκίτσα σου, μόνο τη φάτσα σου, που καταλαβαίνει κανείς πολλά… Θα σου ταχυδρομήσω δύο δίευρα για τις δυο “γελοιογραφίες” σου που μου έστειλαν και με αφορούν… Τόσο αξίζει η τέχνη σου… Τώρα που ασχολήθηκα ίσως σου δώσουν κι αύξηση» έγραψε χαρακτηριστικά εναντίον του.

«Συμπληγάδες» από Λιακούλη - Χριστοδουλάκη

Τον μπελά του φαίνεται πως έχει βρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία εσχάτως βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας, επειδή κρατά μια επαμφοτερίζουσα στάση στο νομοσχέδιο για την προστασία των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών. Με φόντο αυτή την ιστορία, ενώ θα περίμενε κανείς η Ε. Λιακούλη να καθίσει φρόνιμα, αφού είδε ότι σε βάρος της έγιναν διαρροές από το κόμμα, έκανε κάτι για να εκνευρίσει ακόμη περισσότερο τη Χαριλάου Τρικούπη. Οργάνωσε εκδήλωση για την κοπή πίτας στην εκλογική της περιφέρεια στη Λάρισα με προσκεκλημένο τον δήμαρχο της Αθήνας, Χάρη Δούκα. Ο τελευταίος βέβαια μετέβη στη θεσσαλική πόλη θεσμικά, γιατί συνέδεσε την πρόσκληση με επαφές με τους τοπικούς φορείς, ενώ συναντήθηκε και με τον ομόλογό του δήμαρχο Λάρισας, ανακοινώνοντας ότι ο Δήμος Αθήνας θα βοηθήσει δομές της περιοχής που είχαν πληγεί από την κακοκαιρία.

Όμως εκτός από το χουνέρι που έκανε στον Ν. Ανδρουλάκη η Ε. Λιακούλη, στη «ρούγα» της αυτόνομης δραστηριότητας βγήκε και ο βουλευτής του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος προ ημερών εισήλθε στο παιχνίδι της «ηγετικής επικοινωνίας», μεταβαίνοντας στο Φανάρι για να συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Και αυτό ενώ θεσμικά λίγες ημέρες νωρίτερα, συγκεκριμένα στα Θεοφάνια, είχε πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί του ο πρόεδρος του κόμματος, Ν. Ανδρουλάκης.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»