Επέστρεψε στις πασαρέλες η ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά, και ειδικότερα στην Εβδοµάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής Παρισιού, ως guest star στο ντεφιλέ του Franck Sorbier (Φρανκ Σορµπιέ), του οποίου ήταν η µούσα για µεγάλο χρονικό διάστηµα.

Είναι ένας από τους 14 επίσηµους haute couturiers της offi cial Εβδοµάδας Μόδας Παρισιού, αλλά και ο µοναδικός maître d’art παγκοσµίως, τίτλος που απονέµεται από τη γαλλική κυβέρνηση. Το fashion show του πραγµατοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στο θρυλικό Studio Harcourt Paris στην 6 Rue de Lota, έναν χώρο µέσα στον οποίο έχουν φωτογραφηθεί τα µεγαλύτερα ονόµατα της Γης.

Στις πρώτες σειρές του ντεφιλέ βρισκόταν ο επίτιµος Didier Grumbach, ένας από τους πιο σηµαντικούς προέδρους που πέρασαν ποτέ από την επίσηµη Εβδοµάδα Μόδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού και θεωρείται µέντορας τεράστιων ονοµάτων µόδας παγκοσµίως, όπως ο YSL και ο Givenchy. Ανάµεσα στους παρευρισκοµένους ήταν η Sylvie Tellier, Miss France 2002, η Γαλλίδα ηθοποιός Ophélia Kolb, που έδωσε και το όνοµα στη συλλογή Astera Anthemis, και πολλοί άλλοι διανοούµενοι, εικαστικοί και άνθρωποι της µόδας.

Στο παρελθόν η Eλενα Κουντουρά είχε πρωταγωνιστήσει ως µούσα του µεγάλου haute couturier Franck Sorbier το 2007 στην επίδειξή του που ήταν εµπνευσµένη από τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες. Αυτό ήταν το τελευταίο σόου στο οποίο περπάτησε ως top model η γνωστή ευρωβουλευτής προτού γίνει υπουργός Τουρισµού της Ελλάδας.

*Διαβάστε εδώ: Έλενα Κουντουρά: Η συγκίνησή της που περπάτησε στις πασαρέλες στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι - "Ήταν μεγάλη τιμή για μένα"


Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Έλενας Κουντουρά

Η Έλενα Κουντουρά φόρεσε µια µαύρη τουαλέτα µε οργάντζα 700 µέτρων και απαράµιλλη χειροποίητη εργασία εκατοντάδων ωρών.

Η τουαλέτα προερχόταν από την collection «Αρχαίες Τραγωδίες» του 2007 και θύµισε τις θρυλικές στιγµές που το CNN την είχε συµπεριλάβει στα 10 καλύτερα µοντέλα του κόσµου. Ο Franck Sorbier την επαναφέρει ως guest star στο φετινό επετειακό του σόου για το καλοκαίρι 2024 µέσα από µια σειρά αναµνήσεων από τα ταξίδια του στις παραδοσιακές κοινωνίες της Ασίας, της Αφρικής, της Αµερικής, της Ωκεανίας, της Βραζιλίας, της Ελλάδας και τις εµπειρίες του που βασίζονται στην ανάδειξη της γυναίκας-πρότυπο, η οποία εµπνέει και δηµιουργεί, στη γυναίκα-φως. Το concept της επίδειξης δεν απαιτούσε µοντέλα, αλλά αποτελούνταν από λαµπρές προσωπικότητες που γράφουν προσωπική ιστορία αλλάζοντας τον κόσµο.

Ηταν εµπνευσµένο από την αληθινή ουσία της γυναίκας-σύµβολο, που αγωνίζεται και πετυχαίνει όσα αναλαµβάνει σε κάθε τοµέα, που δηµιουργεί, επιβιώνει και διακρίνεται κάτω από όποιες καταστάσεις, που αγωνίζεται να είναι παντού νικήτρια και να φέρει ισορροπία, που θεραπεύει µε την ευεργετική παρουσία της και µε τη δράση της υπέρ του καλού. Που είναι αστέρι και ηφαίστειο, άνεµος και θάλασσα, ένα πολύπλευρο πρότυπο οµορφιάς, όχι µόνο εξωτερικής, αλλά και εσωτερικής, µε ουσιαστική γοητεία και καλλιέργεια.

*Δημοσιεύθηκε στο Secret των Πααπολιτικών