Ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης και ο... πήχης για Κασσελάκη

Στο περιθώριο της προσυνεδριακής του ομιλίας στην Πάτρα ο Παύλος Πολάκης παραχώρησε και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Ionian. Ηθελημένα ή από κεκτημένη ταχύτητα είπε κάποια πράγματα που δεν ξέρω κατά πόσο απηχούν τις απόψεις του «αυτοδημιούργητου» εφοπλιστή και πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Τα μηνύματα του πάντως τα έστειλε ο Π. Πολάκης. Το πρώτο ήταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές πρέπει να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό της κάλπης των εθνικών. Άρα έβαλε τον πήχυ δέκα τουλάχιστον μονάδες παραπάνω από αυτό που καταγράφουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις, που δεν τις θεωρεί μεν εντελώς αναξιόπιστες, αλλά ολίγον αβανταδόρικες προς τον Ν. Ανδρουλάκη, που τον χαρακτήρισε «κουτσό άλογο».

Το δεύτερο, και ίσως πιο σημαντικό, είναι πως εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Βαρδινογιάννη και του Λάτση, τους οποίους ήθελε να στολίσει κανονικά με άλλους χαρακτηρισμούς, αλλά περιορίστηκε να τους αποκαλέσει «αυτοί οι τύποι», λέγοντας πως «από μόνοι τους έχουν ανεβάσει τα περιθώρια των κερδών τους στα καύσιμα από τα επτά δολάρια το βαρέλι στα τριάντα έξι». Με τους προαναφερθέντες επιχειρηματίες οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σ. Κασσελάκης έχει, αλλά και θέλει να διατηρήσει, καλές σχέσεις, ακολουθώντας τα βήματα και του προκατόχου του, Α. Τσίπρα. Με τη μεσολάβηση δε και του ναύαρχου Ε. Αποστολάκη το Σταρ έχει γίνει δεύτερο σπίτι του…!

Όταν δεν υπάρχει το «Άλλο κράτος»

Η χώρα χρειάζεται ένα «άλλο κράτος πρόνοιας», ώστε να μη βρίσκουν πεδίον δόξης λαμπρόν διάφοροι ιδιώτες, που άθελά τους ή σκοπίμως εξελίσσουν τη φιλανθρωπία τους σε μπίζνες εκατομμυρίων με πολλές αδιευκρίνιστες παραμέτρους έναντι των Αρχών. Και όταν αλλιώς αρχίζει το όνειρο και αλλού το πάει το χρήμα, τότε υποκύπτουν στη γοητεία των δημοσίων σχέσεων, χαριεντιζόμενοι με πολιτικούς και δημοσιογράφους, λες και επιδιώκουν με τη μέθοδο αυτή να χτίσουν ένα ισχυρό επικοινωνιακό άλλοθι αξιοπιστίας σε περίπτωση που αποδειχτεί πως «αλληλέγγυος» δεν σημαίνει και «φερέγγυος».

Στην περίπτωση του «Άλλου Ανθρώπου», όπως καθιερώθηκε μέσα από την τεράστια προβολή των ΜΜΕ, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος θα περιμένουμε να δώσει αρμοδίως τις δικές του εξηγήσεις, και μακάρι να είναι πειστικές. Το οφείλει πρωτίστως στους «ανώνυμους» χορηγούς του, που του έβαζαν καλοπροαίρετα δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων.

Η Ακρίτα και η φασολάδα του «Εl Chef»

Εν τω μεταξύ στον χώρο της Αριστεράς κατάφεραν να διχαστούν και με την υπόθεση του «Άλλου Ανθρώπου». Η βουλευτής Έλενα Ακρίτα σχολίασε το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας να εννοηθεί πως ήταν υπερτιμημένος σε σχέση με την κοινωνική του προσφορά και κακώς κάποιοι τον είχαν θεοποιήσει. Απ’ το σχόλιό της κατάλαβα πως δεν είναι με «Άλλον Άνθρωπο» αλλά με μια άλλη «συλλογικότητα» μαγειρικής. Την «El Chef». Δεν ξέρω ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις δυο «κουζίνες». Υποψιάζομαι πως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μπορεί να χρησιμοποιεί διαφορετικά υλικά στο μαγείρεμα της φασολάδας, ρίχνοντας, αντί για σέλινο και ρίγανη, πράσο και μπούκοβο, για να είναι πιο hot. «Πάντα με τη Συλλογική Κουζίνα El Chef. Από τότε που κάποιοι τον είχαν θεοποιήσει», έγραψε η Ε. Ακρίτα, κάτι που ωστόσο πυροδότησε αντιδράσεις, καθώς πολλοί «οπαδοί» της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαφώνησαν μαζί της. Στην ίδια ανάρτηση η Ε. Ακρίτα έκανε και μια προσθήκη, σημειώνοντας: «Χρήστο Ξανθάκη, πόσο μπροστά». Προφανώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος, για να είναι μπροστά, κατά τα γραφόμενα της Ε. Ακρίτα, κάτι ήξερε για τον Κ. Πολυχρονόπουλο. Πάντως έναν Χ. Ξανθάκη που γκούγκλαρα, μου τον έβγαλε η μηχανή αναζήτησης ως ρομαντικό διαφημιστή του «Άλλου Ανθρώπου» το 2015. 

Ο Stefanos στον Δένδια

Με ιδιαίτερη ανυπομονησία περιμένω τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Κασσελάκη, στο Πεντάγωνο. Όπως και να το κάνουμε, το ραντεβού αυτό, στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα ο Ν. Δένδιας, γεγονός που αξιολογήθηκε και ως αβάντα προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των υπολοίπων κοινοβουλευτικών αρχηγών, έχει και μια ασυνήθιστη πτυχή.

Πρώτη φορά ένας αρχηγός μικρομεσαίου κόμματος, που δεν είναι βουλευτής και δεν έχει εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία, θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας για να του ζητήσει εξηγήσεις για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας και ποιος ξέρει τι είδους άλλες πληροφορίες για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πάντως, ας ελπίσουμε πως ο Σ. Κασσελάκης κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Πεντάγωνο δεν θα αποκαλεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας «Νίκο», όπως έκανε την τελευταία φορά στα Καλάβρυτα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για το ολοκαύτωμα, που του μιλούσε με οικειότητα στον ενικό, λες και ήτανε μαζί φαντάροι.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»