Θέμα ημερών είναι πλέον ο εσωκομματικός ανασχηματισμός στη ΝΔ, όπως αποκάλυψε η «Απογευματινή» της Κυριακής.

Η γραμματέας της Πολιτικής Επιτυροπής Μαρία Συρεγγέλα σε συνεργασία με τον γενικό διευθυντή της ΝΔ, Γιάννη Σμυρλή έχουν ολοκληρώσει το βασικό πλάνο των σχετικών εισγήσεων και αυτλό πιου απομένει πλέον είναι αφενός δυο-τρεις λεπτομέρειες και αφετέρου η τελική έγκριση από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η έκπληξη του ανασχηματισμού


Κεντρική στυόχετυση της, «γαλάζιας» γραμματέως είναι η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων γυναικών στο νέο οργανόγραμμα, αλλά και νέων ηλικιακά στελεχών. Στο πλαίσιο αυτό ακούγονται έντονα τα ονόματα της βουλευτίνας Τρικάλων Κατερίνας Παπακώστα ως υπεύθυνης της γεραμματείας Προγράμματος (διαδεχόμενη τον Χάρη Θεοχάρη), αν και η περίπτωσή της είναι περίπλοκη, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που την συγκαταλέγουν στα φαβορί για τη θέση της Μαρίας Κεφάλα, στο ενδεχόμενο που η υφυπουργός Οικογένειας και Ισότητας επιλέξει να τραβήξει μέχρι τέλους το σκοινί της διαφοροποίησης σε ό,τι αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Στο ίδιο κάδρο τοποθετείται η τέως δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου (πιθανώς για την γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης), καθώς και η στενή συνεργάτιδα του Νίκου Χαρδαλιά Έλενα Ράπτη. Η μεγάλη έκπληξη δεν είναι άλλη από την ολική επαναφορά στα νεοδημιοκρατικά δρώμενα της Φωτεινής Πιπιλή, οι οποία θα αναλάβει καθήκοντα κοινωνικών ζητημάτων.