Στο έλλειμμα ηγεσίας που υπάρχει στα κόμματα της κεντροαριστεράς, μετά και την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρεται ο γνωστός αρθρογράφος Γιώργος Λακόπουλος. Υποστηρίζει ότι αυτό το «έλλειμμα» είναι που καθιστά κυρίαρχη την ΝΔ και ηγεμονική την παρουσία του κ. Μητσοτάκη. Επικαλείται, μάλιστα, την αδυναμία των ηγετών τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ να δείξουν πως είναι «πρωθυπουργίσιμοι», αυτό δηλαδή που θεωρεί πως αναζητούν οι προοδευτικοί πολίτες.

«Σήμερα στη δημοκρατική αντιπολίτευση δεν υπάρχει κάποιος με ηγετικά προσόντα. Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν θα ανακάμψουν ως κυβερνώσες δυνάμεις απέναντι στον επαγγελματισμό και την υπεροπλία του Νεομητσοτακισμού», λέει (ieidiseis.gr)  χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Λακόπουλος στέκεται σε τρεις παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και οι οποίες φέρουν την υπογραφή του Ευάγγελου Βενιζέλου! Η μία ήταν μέσω της Αυγής για τα ομόφυλα ζευγάρια, η άλλη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η τρίτη για τις αγωγές που έχει κάνει ο Γρηγόρης Δημητριάδης σε δημοσιογράφους.

Ο Γιώργος Λακόπουλος υπογραμμίζει ότι και οι τρεις αυτές παρεμβάσεις κατέδειξαν τα ηγετικά χαρακτηριστικά του κ. Βενιζέλου. «Παρά τα λάθη στις επιλογές του, ο πιο χαρισματικός πολιτικός της γενιάς του, αν και βρίσκεται εκτός Βουλής, είναι ο πληρέστερος πολιτικός της εποχής», σημειώνει με νόημα για τον κ. Βενιζέλο. Και καταλήγει στο άρθρο του: «Κοντά στο νου κι γνώση: μόνο αυτόν δεν θα ήθελε ως αντίπαλο ο Μητσοτάκης. Και αφού μιλάμε για ηγεσία, το πιάσατε το υπονοούμενο…».