Διεργασίες ενόψει της μάχης των Ευρωεκλογών έχει ξεκινήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να επιλέξει τα πρόσωπα που θα καταρτίσουν το "γαλάζιο" ευρωψηφοδέλτιο. Όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr, μεταξύ των εν δυνάμει υποψηφίων είναι τόσο ο πρώην ΑΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, όσο και ο πρώην ΑΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής.
Σύμφωνα με την στήλη, ένας εκ των δύο θα μετέχει στη λίστα της ΝΔ, σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι απαιτείται η ενίσχυση του πατριωτικού προφίλ του κυβερνώντος κόμματος.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth 

Όπως σας έγραφα και χθες, ο πρόεδρος Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει (εδώ και δυο-τρεις μέρες) να βλέπει κόσμο εν όψει της συγκρότησης του ευρωψηφοδελτίου. Με δεδομένο ότι τα πρώτα ονόματα που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» προέρχονται από την κεντροαριστερά, είναι λογικό κάτι Νεοδημοκράτες (όπως για παράδειγμα εδώ στα Παραπολιτικά ο Φουσκίδης) να αγχώνονται μήπως ο πρωθυπουργός χάσει τη δοσολογία και πάθει ζημιά η ΝΔ. Είναι το διαχρονικό άγχος των «γαλάζιων» στελεχών, που έχουν μια αλλεργία στους προερχόμενους από τους άλλους χώρους. Ωστόσο, όπως είπε χθες στον ΣΚΑΪ και η Ντόρα, αυτό συνέβαινε από τα παλιά τα χρόνια, με τους Νεοδημοκράτες να γκρινιάζουν σταθερά. Η μόνη φορά που έπαθε εκλογική ζημιά η ΝΔ, σύμφωνα με την ψηλή, ήταν όταν έφυγαν οι κεντρώοι και το κόμμα έστριψε στα δεξιά. Κάτι σαν ταβανόπροκα προς τον πρόεδρο Σαμαρά μού φάνηκε. Επειδή όμως ο αρχηγός Κυριάκος έχει αποδείξει στο πέρασμα του χρόνου ότι είναι καλός εκλογομάγειρας, να σας πω ότι ανάμεσα στις σκέψεις που κάνει είναι και η συμμετοχή στραταίων στο ευρωψηφοδέλτιο. Για παράδειγμα, έχουν πέσει στο τραπέζι τα ονόματα του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, και του παλαιότερου αρχηγού, Αλκιβιάδη Στεφανή. Αν και δεν έχει καταλήξει επ’ αυτού, αντιλαμβάνεστε ότι αν κριθεί αναγκαίο να δοθεί ένα πιο πατριωτικό στίγμα στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, θα μετέχει ένας εκ των δύο. Άλλωστε, δεν είναι για χόρταση οι στρατηγοί.