Στην ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσχώρησε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης κλείνοντας οριστικά πίσω του την πόρτα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, διαβλέποντας προφανώς τη μεγάλη καθίζηση αυτής της πολιτικής οικογένειες συνολικά στη Γηραιά Ήπειρο.
Διαβάστε ακόμα: Πέτρος Κόκκαλης: Στις αρχές Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει το νέο κόμμα του - Ετοιμάζει μια εντυπωσιακή παρουσίαση


Πέτρος Κόκκαλης: Το επόμενο βήμα στις 8 Φεβρουαρίου

Ο κ. Κόκκαλης αναμένεται να πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα στις 8 Φεβρουαρίου, όταν σε ειδική εκδήλωση θα προχωρήσει σε πλήρη απολογισμό του κοινοβουλευτικού έργου του ως ευρωβουλευτής και θα ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις του. Βέβαιη πάντως θεωρείται η κάθοδός του στις προσεχείς ευρωεκλογές, δεδομένης της επιθυμίας των Πράσινων να εμφανίσουν εθνικά σχήματα, κάτι που σημαίνει ότι δεν διαφαίνεται προσχώρησή του στη Νέα Αριστερά.


«Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές»

«Η πράσινη πολιτική θέλει να αλλάξει το σύστημα. Επαναφέρει ως κεντρική την έννοια του δημόσιου αγαθού - στην ενέργεια, στις υποδομές, στη στέγη, στην υγεία, στην παιδεία, στο νερό, στις πλατείες, στην πρόσβαση σε καθαρό αέρα και υγιεινή τροφή, στις μετακινήσεις», τόνισε ο κ. Κόκκαλης γνωστοποιώντας την προσχώρησή του στου Πράσινους.

Και πρόσθεσε: «Η λύση δεν μπορεί να είναι μία από τα ίδια. Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές, βάσει των συμπερασμάτων του IPCC, της Συμφωνίας του Παρισιού, των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της Νέας Πράσινης Συμφωνίας στις ΗΠΑ. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών αλλαγών που ήδη γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, μια επανάσταση στην οποία η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε να ζούμε στον πλανήτη με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη».