Φανερά εκνευρισμένος ήταν ο Παύλος Πολάκης με τις ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το αν αληθεύει η ρήξη ανάμεσα σε αυτόν και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, κατά την προσέλευσή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης περίμεναν τον βουλευτή Χανίων έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την αντίδρασή του στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της προμήθειας από την χώρα μας των F-35 και για την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» στην Ερυθρά Θάλασσα, που συμμετέχει η χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Παύλο Πολάκη για το συγκεκριμένο ζήτημα, λέγοντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Παύλο, αν δεν σου αρέσει, μπορείς να φύγεις».

«Έχετε έρθει σε ρήξη με τον κ. Κασσελάκη;» τον ρώτησε δημοσιογράφος. Εμφανώς εκνευρισμένος ο βουλευτής Χανίων γύρισε προς το μέρος τους και... ξέσπασε: «Παιδιά, να ρωτήσω κάτι; Γιατί δεν με ρωτάτε για τον Άδωνι που απολύει σήμερα 6.000 εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις στα νοσοκομεία; Γιατί δεν με ρωτάτε για την κυρία που είναι στον Άγιο Σάββα, η οποία απέλυσε 58 άτομα και πήρε ιδιωτικό συνεργείο με διπλάσιο κόστος; Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας που βγάζει οποιοσδήποτε συνάδελφός σας που διεκδικεί μάλλον το Όσκαρ ηλιθιότητας. Μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό το πράγμα; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Θα του 'ρχεται καθενός στην κεφαλή κάτι, θα το πετά και θα πρέπει να διαψεύδουμε».

Σημειώνεται ότι η σύγκρουση Κασσελάκη-Πολάκη δεν είναι η πρώτη. Τον περασμένο Ιανουάριο ο πρόεδρος του κόμματος φέρεται να διεμήνυσε στον κ. Πολάκη πως αν δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων, θα τον διαγράψει.

Αυτή τη φορά η σύγκρουση των δύο πολιτικών έγινε με αφορμή τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με την αγορά F-35 από τις ΗΠΑ. Κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο. του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε έξαλλος με τα εκατομμύρια που δίνονται για τα εξοπλιστικά προγράμματα, αμφισβητώντας έτσι με έμμεσο τρόπο τη θέση που είχε πάρει νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ δηλαδή ο κ. Κασσελάκης φάνηκε θετικός, όπως είπε, για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, στο Πεντάγωνο, ο Παύλος Πολάκης κινήθηκε σε εντελώς διαφορετική γραμμή, επικρίνοντας την αγορά F-35 και «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.


Σε ανάρτησή του ο κ. Πολάκης έγραψε χαρακτηριστικά:

«Λεφτά για γιατρούς στο Ρέθυμνο ΔΕΝ ΕΧΕΙ!

Λεφτά για αποζημιώσεις από την πλημμύρα στους Θεσσαλούς αγρότες ΔΕΝ ΕΧΕΙ!

8,5 δισ. για F-35 ΕΧΕΙ! (Και παίρνει και η Τουρκία F-16 που ορκιζόταν ο Μητσοτάκης μέσα στη Βουλή πως «δεν ισχύει» όταν του το έλεγε ο Τσίπρας)».