∆υσκολεύουν τα πράγµατα για τον επιχειρηµατία Γιάννη Λαβράνο, µετά τον εντοπισµό των εικονικών και πλαστών τιµολογίων που φέρεται να έχουν «κόψει» εταιρείες συµφερόντων του. Αν και ο ίδιος αρνείται κάθε σχέση µε τις συγκεκριµένες εταιρείες, εσχάτως προκύπτει ότι όχι µόνο έχει, αλλά και ότι προσπάθησε µε διάφορα τεχνάσµατα να αποφύγει την απόδοση της δικαιοσύνης.

Συγκεκριµένα, από τα πορίσµατα που έχουν εκδοθεί προκύπτει ότι µια οµάδα εφοριακών προσπάθησε να αρχειοθετήσει τις προβληµατικές υποθέσεις. Και µια άλλη φαίνεται να κάλυπτε επί χρόνια (από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ) τον Λαβράνο.

Στο όλο κόλπο µε τα πλαστά και τα εικονικά, που χρονολογούνται το ’13, εµπλέκεται και µεγάλη συστηµική τράπεζα, που, αν δεν κάνω λάθος, είναι η Πειραιώς. Τα όσα αποκαλύπτονται κατά το τελευταίο χρονικό διάστηµα σε σχέση µε τη δράση του γνωστού επιχειρηµατία στην κυριολεξία προκαλούν ανατριχίλα.

 Για παράδειγµα, φαίνεται ότι κάποια στιγµή, στην προσπάθειά του να σβήσει τα ίχνη του, έσπευσε να πουλήσει τις «λερωµένες» από τα εικονικά και πλαστά εταιρείες σε έναν Ιταλό, ο οποίος από την έρευνα που έκανε η Interpol προκύπτει ότι ήταν ανύπαρκτος. Αν δεν κάνω λάθος, µάλιστα, η ίδια έρευνα αναδεικνύει και κλοπή πλαστών ταυτοτήτων στην Ιταλία και άλλα τέτοια, που παραπέµπουν σε κανονική απάτη.
Επειδή, πλέον, µιλάµε για ποινική διάσταση στις υποθέσεις, µε αυτά και κάτι άλλα που φτάνουν στ’ αυτιά µου δεν αποκλείω πολύ σύντοµα να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις σε σχέση µε τον Λαβράνο και τους συνεργούς του.
Ενόψει αυτών, κάποιοι πονηροί άρχισαν να διαδίδουν ότι, αν συµβεί αυτό, θα δούµε και υλικό από το Predator. Προφανώς, είναι οι ίδιοι που απειλούν εκδότες και δηµοσιογράφους, λέγοντας ότι, αν γράψουν κάτι για τον Λαβράνο, θα υποστούν τις συνέπειες από τον δηµιουργό τους.