Προσφάτως ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε συνέντευξη στο Star, όπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη. Μεταξύ άλλων, τον χαρακτήρισε «εκβιαζόµενο» και «καιροσκόπο». Η Χαριλάου Τρικούπη αντέδρασε άµεσα, εκδίδοντας σκληρή ανακοίνωση, όπου χαρακτήριζε τον Στ. Κασσελάκη «Πολάκη made in USA». «Ο ένθερµος οπαδός και παρ’ ολίγον υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη καλό θα ήταν να βουτάει τη γλώσσα του στο µυαλό, ώστε να µη θυµίζει τον ψηφιακό βούρκο της Νέας ∆ηµοκρατίας. Του ευχόµαστε καλό τριήµερο στις Σπέτσες και του χρόνου στο Μαϊάµι», ανέφερε σε άλλο σηµείο η ανακοίνωση-απάντηση. Την άλλη µέρα, και ενώ η κόντρα Κασσελάκη - Ανδρουλάκη ήταν πρώτη είδηση παντού, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης εµφανίστηκε σε µια τηλεοπτική εκποµπή, στην οποία από τον ΣΥΡΙΖΑ συµµετείχε ο ∆ιονύσης Τεµπονέρας, και σε ερώτηση που δέχτηκε, εάν συµφωνεί µε την ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, απάντησε: «∆εν αντιλαµβάνοµαι τον ΣΥΡΙΖΑ ως το πολιτικό µου µέτωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τις επιλογές του, το λέω µε απόλυτο σεβασµό». Η παράθεση του συγκεκριµένου γεγονότος µας διευκολύνει να κατανοήσουµε τους λόγους που ο Ν. Ανδρουλάκης τα «έχει πάρει άγρια» µε τον βουλευτή του. ∆ιότι πριν από τη γνωστοποίηση της συµµετοχής του στην εκδήλωση της «Εφηµερίδας των Συντακτών» είχαν προηγηθεί και άλλα άγνωστα επεισόδια στις σχέσεις τους.


Μηνύµατα σε δελφίνους

Κατά τον πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ και σύµβουλο του Στέφανου Κασσελάκη, καθηγητή Ν. Φαραντούρη, αυτή τη στιγµή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόµµα-«πολυτραυµατίας». Τον συγκεκριµένο χαρακτηρισµό τον απέδωσε στο πλαίσιο προσυνεδριακής οµιλίας του στη Ναύπακτο, όπου µεταξύ άλλων έριξε και τις σπόντες του εναντίον εκείνων που πυροδοτούν µε τις προσωπικές στρατηγικές τους ένα κλίµα διαλυτικής εσωστρέφειας, επειδή µπορεί στο πίσω µέρος του µυαλού τους να έχουν πως εάν πάει άσχηµα το κόµµα στις ευρωεκλογές τότε θα επωφεληθούν σε ατοµικό επίπεδο. «Ολοι θα είµαστε χαµένοι και πρώτ’ απ’ όλα η ελληνική κοινωνία», ήταν το µήνυµα που έστειλε προς τους επίδοξους δελφίνους ο καθηγητής Ν. Φαραντούρης. Οσο για το ποιοι είναι αυτοί, δεν είναι και τόσο δύσκολο να τους εντοπίσει κάποιος και ας µην τους κατονοµάζει τελικά ο σύµβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον ∆ιονύση Τεµπονέρα µέχρι τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη..


Οι συντρόφισσες

Ενταση επικράτησε κατά την προσυνεδριακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαµάτα, την ώρα που η βουλευτής Ρένα ∆ούρου παρουσίαζε τις θέσεις του κόµµατος προς τους συντρόφους της. Τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «διέκοψε» µια συντρόφισσά της, προκειµένου να εκφράσει τη διαφωνία της σε σχέση µε το επιχείρηµα που είχε αναπτύξει, πως «εµείς σώσαµε τη χώρα από τη χρεοκοπία». Προς επίρρωση της πληροφορίας αυτής σας παραθέτω τον διάλογο ανάµεσα στη Ρένα ∆ούρου και το µέλος του ΣΥΡΙΖΑ. - Ρ. ∆ούρου: «Είµαστε το µοναδικό κόµµα που απέδειξε πως µπορεί να µας βγάλει από τα µνηµόνια. Και τους αφήσαµε να πέσουν στην αγκαλιά αυτωνών που ευθύνονται. Αν υπάρχει ένα κόµµα που µπορεί έµπρακτα να αποδείξει ότι µπορεί να διασώσει τη µητέρα-πατρίδα από τη χρεοκοπία, ένα είναι και είµαστε εµείς». – Μέλος: «Συντρόφισσα, µια παρέµβαση, αυτό δεν είναι στα υπέρ µας και ας µην το λέµε συνεχώς». – Ρ. ∆ούρου: «Το ότι βγάλαµε τη χώρα από τη χρεοκοπία;». – Μέλος: «Χρεοκόπησε όµως ο κόσµος για να βγουν αυτά τα χρήµατα στην άκρη και γι’ αυτό ψηφίσανε τη ∆εξιά».


Θα δώσει απάντηση

«Χωρίς τον ξενοδόχο, αλλά και δανειστή του κόµµατος» Στέφανο Κασσελάκη λογαριάζουν όλοι όσοι προετοιµάζονται να τον αµφισβητήσουν µετά τις ευρωεκλογές. Και πίσω από το ΚΚΕ να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως είχαµε γράψει και την προηγούµενη εβδοµάδα, είναι αποφασισµένος να παραµείνει στον χώρο της πολιτικής ακόµη και αν στο τέλος µείνει αυτός και ο διευθυντής του γραφείου του, Μανώλης Καπνισάκης. Και να τον «παραιτήσουν» οι δελφίνοι, κάνοντας χρήση της εσωκοµµατικής επιρροής τους στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης θα κινηθεί µε γνώµονα το σύνθηµα «σιγά µην κλάψω, σιγά µη φοβηθώ». Στο χειρότερο σενάριο για τον ίδιο, δηλαδή της εκπαραθύρωσής του από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει απάντηση µε τη δηµιουργία νέου πολιτικού φορέα. Αφού προηγουµένως πάρει πίσω και τα λεφτά που τους έχει δανείσει. Και επειδή ακούγεται πως ο Στ. Κασσελάκης θα «ακούσει» τον Α. Τσίπρα για να διευκολύνει τις εξελίξεις µε την παραίτησή του, µάλλον ούτε ο πρώην πρωθυπουργός θα τον επηρεάσει στη λήψη µιας τέτοιας απόφασης.


Επιβεβαίωση Τσίπρα για Ευρωβουλή

Στην Αργολίδα βρέθηκε στις αρχές της εβδοµάδας ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας. Αφού ολοκλήρωσε την οµιλία του προς τα µέλη του κόµµατος, δίνοντας έµφαση στην παρουσίαση των θέσεων ενόψει του συνεδρίου, στη συνέχεια έκανε δηλώσεις προς τα τοπικά µέσα µαζικής ενηµέρωσης, όπου µεταξύ άλλων επιβεβαίωσε πως θα είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή. Προφανώς η δική του περίπτωση, όπως και του Ν. Φαραντούρη, εξαιρείται από την «ανοιχτή» διαδικασία που υπόσχεται ο Στ. Κασσελάκης για την επιλογή των υποψήφι- ων ευρωβουλευτών.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής