Ο ακτιβισμός στην πολιτική και τον συνδικαλισμό δεν συνιστά και καμιά σπουδαία πράξη γενναιότητας, αλλά σίγουρα εμπεριέχει στοιχεία φαρσοκωμωδίας, όταν οι επίδοξοι σαμποτέρ μετατρέπονται σε κασκαντέρ της κακιάς ώρας. Η ποικιλόμορφη Αριστερά στην Ελλάδα είναι ένας χώρος που προσφέρει άφθονο θέαμα σε τέτοιου είδους «παραστάσεις», τις οποίες συνήθως ανεβάζουν πρόσωπα που προκαλούν επεισοδιακές καταστάσεις προς ικανοποίηση των επαναστατικών τους ονειρώξεων, δίχως να εξετάζουν εάν το έργο τους κόβει εισιτήρια. Πρωταγωνιστές «να ’ναι όπως και να ’ναι». Μέλημά τους στη μονότονη και μονοτονική αυτή φλυαρία τους είναι να περιαυτολογούν και να θέλουν να ακούγεται η φωνή τους, ακόμα και όταν μιλάνε οι άλλοι. Να προτρέπουν τους πάντες να τους δουν, όπως βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και «αυτοθαυμάζονται».

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο κωμικός ναρκισσισμός έχει πλέον αποκτήσει χαρακτηριστικά πανδημίας. Και γι’ αυτό ένας να μείνει στο τέλος, μπορεί να προκαλέσει διάσπαση του «ατόμου» του. Μέσα σε ένα 24ωρο γίναμε μάρτυρες της φαρσοκωμωδίας του πολιτικού και συνδικαλιστικού ακτιβισμού μέσα από αρκετά επεισόδια. Ο Παύλος Πολάκης επιχειρεί να εμφανιστεί ως πολιτικός διάδοχος της επαναστατικής κληρονομιάς του Άρη Βελουχιώτη, ανεβάζοντας βίντεο για την κόντρα του με τον Άδωνι Γεωργιάδη με φόντο το κάδρο του «αρχηγού των ατάκτων». Την επόμενη φορά ίσως εμφανιστεί και πιο απειλητικός, κραδαίνοντας και κανένα «κονσερβοκούτι». Ένας άλλος αριστερόφρων διοικητικός υπάλληλος του ΕΚΠΑ την είδε και αυτός σύγχρονος σαμποτέρ της Γέφυρας του Γοργοπόταμου, συμβάλλοντας στη διακοπή του Κέντρου Λειτουργίας και Διαχείρισης του πανεπιστημίου, ώστε να μη διενεργηθούν οι εξ αποστάσεως εξετάσεις των φοιτητών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε σαν απρόσκλητος συμπέθερος στην εκδήλωση της «Εφημερίδας των Συντακτών», με θέμα «Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τον Κ. Μητσοτάκη», για να «σαμποτάρει» ή να «τρολάρει» τους κεντρικούς ομιλητές, Έφη Αχτσιόγλου, Δ. Τεμπονέρα και Μ. Χριστοδουλάκη. Έπειτα απ’ όλο αυτό το «ασόβαρο» σκηνικό, ας μην αναρωτιούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς γιατί κερδίζει ο Κ. Μητσοτάκης

«Και χάρη σάς έκανε που ασχολήθηκε μαζί σας ο Στέφανος»

Παρακολούθησα μια συνέντευξη του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ναυάρχου Ευ. Αποστολάκη, στο κανάλι TRT της Θεσσαλίας και το μόνο το οποίο δεν είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη είναι πως πρέπει να του έχουν υποχρέωση τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος που πήρε την απόφαση να αφήσει τη ζωή του στις ΗΠΑ και να ασχοληθεί με την Ελλάδα. Κατά τον Ευ. Αποστολάκη, αυτή η κίνηση του Στ. Κασσελάκη πρέπει -αν μη τι άλλο- να επικροτηθεί και να επαινεθεί, διότι δεν είναι και λίγο ένας άνθρωπος της τάξεως του σημερινού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείπει τις δουλειές του στο εξωτερικό, για να έρθει να βοηθήσει τον τόπο του. Ήταν σαν να έλεγε πως ο Στ. Κασσελάκης «χάρη μάς έκανε που ασχολήθηκε με εμάς και την Ψωροκώσταινα Ελλάδα». Στην ίδια συνέντευξη μας διαβεβαίωσε πως ο Κασσελάκης έχει όλα τα εχέγγυα του καλού ηγέτη, αρκεί να του δοθεί χρόνος για να τα ξεδιπλώσει.

Ο Πολάκης «σκέφτεται» να μηνύσει τον... Άδωνι!

Γράφαμε και χθες πως ο Π. Πολάκης, ο οποίος δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του σε ζητήματα που θίγουν την τιμή και την υπόληψη του, θα πρέπει να καταθέσει μήνυση ή αγωγή στον Άδωνι Γεωργιάδη, που τον κατηγόρησε ευθέως μέσα στη Βουλή πως έχει «πάρει μαύρο χρήμα» απ’ τις εταιρείες φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ, τις οποίες «χρηματοδοτούσε» με προσωπική του εντολή και υπογραφή. Υπό το βάρος αυτής της πρόκλησης, την οποία αναδείξαμε, διότι μας προξένησε εντύπωση η αμυντική του στάση στη Βουλή, ο Π. Πολάκης με ένα βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας πίσω του για ντεκόρ το πορτρέτο του Βελουχιώτη, είπε πως σκέφτεται σοβαρά να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του Ά. Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμιση. Τι πάει να πει «σκέφτομαι»; Έπρεπε ήδη να το έχει κάνει, εφόσον υφίσταται μια τέτοια σοβαρή προσβολή απ’ τον πολιτικό του αντίπαλο!

*Η γνωστή πολιτική αναλύτρια και στέλεχος σε εγνωσμένου κύρους εταιρείες δημοσκοπήσεων Μαρία Καρακλιούμη φέρεται να έχει δώσει θετική απάντηση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ώστε να είναι υποψήφια στις επικείμενες ευρωεκλογές. Για όσους δεν το θυμούνται, η Μαρία Καρακλιούμη προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε διατελέσει και αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη την περίοδο της αρχηγίας του Γιώργου Παπανδρέου. Πάντως, όσο πιο πολλούς παπανδρεϊκούς βάζει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης, τόσο πιο εύκολα θα ευνοηθούν όσοι δεν ποντάρουν στις ψήφους των υποστηρικτών του πρώην πρωθυπουργού.

Δημοσιεύτηκε στην «Απογευματινή» στις 14 Φεβρουαρίου