Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη στην πολιτική, κάτι που εσχάτως το ζήσαμε με την περίπτωση της οικογένειας του Κώστα Πλεύρη, όπου τα παιδιά του αποδοκίμασαν και τις ιδεολογικές θέσεις του αλλά και τα ερωτικά παραστρατήματά του, θα αναφερθούμε σε ένα άλλο σόι, από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ένας πατέρας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που ενδεχομένως να μην αρέσουν στον γιο του. Ή μπορεί και να ισχύει το αντίθετο. Δηλαδή να έχει πάρει την έγκριση του γιου του και να μην το γνωρίζουμε. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα μας εδώ είναι ο Στέλιος Παππάς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και πατέρας του βουλευτή του κόμματος Νίκου Παππά.

Ο Στέλιος Παππάς, παρά το γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπου ελήφθη απόφαση να εγκριθεί η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη, ώστε να μη διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέων συντονιστών στις Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις του κόμματος πριν από το συνέδριο, ο ίδιος φέρεται να κήρυξε αντάρτικο και καλεί τους συντρόφους του στην οργάνωση στην οποία ανήκει να προχωρήσουν σήμερα στην εκλογή νέας ηγεσίας. Μάλιστα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Στ. Παππάς τηλεφώνησε και σε μέλη της ΝΕ Ανατολικής Αθήνας προκειμένου η συγκεκριμένη οργάνωση να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία θα αποδοκιμάζεται η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μέλος είναι και ο γιος του Νίκος, για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών και διεξαγωγή τους με ηλεκτρονικό τρόπο μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Στέλιος Παππάς συνεχίζει να διαφημίζει πως εντός της ημέρας θα διεξαχθούν κανονικά οι εσωκομματικές εκλογές, χωρίς να ενημερώνει τους συντρόφους του για τα νέα δεδομένα. Μένει να δούμε αν η συγκεκριμένη οργάνωση, στην οποία είναι μέλος, θα εκδώσει τελικά ανακοίνωση, με την οποία θα αποδοκιμάζεται η εισήγηση του Στ. Κασσελάκη.

“Έχω βαρεθεί να απολογούμαι πια για τον Πολάκη”

Αν μη τι άλλο, μόνο δικαιολογημένο μπορεί να χαρακτηριστεί το αυθόρμητο ξέσπασμα του Κώστα Ζαχαριάδη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega αναφορικά με την περίπτωση του Παύλου Πολάκη, που διαρκώς βρίσκεται στο επίκεντρο της προβληματικής επικαιρότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει σε δύσκολη θέση τους συντρόφους του. Η δήλωσή του «έχω βαρεθεί στη ζωή μου να απολογούμαι για τον Πολάκη» δείχνει πόσο έχει κουράσει ο αψύς Κρητικός με τα «καμώματά» του. Αλλά το πιο σοβαρό από τη συνολική αντίδραση του Κ. Ζαχαριάδη είναι πως όλα αυτά ο Π. Πολάκης τα κάνει επίτηδες, είτε για να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας είτε γιατί ακολουθεί μια δική του ατζέντα με όρους κρυφής ηγετικότητας, αδιαφορώντας για το γενικό καλό του κόμματος και τη δημόσια εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το “κώλυμα” του Όθωνα Ηλιόπουλου

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής, Όθωνας Ηλιόπουλος, εξέδωσε χθες το απόγευμα μία ανακοίνωση προκειμένου να δικαιολογήσει την απουσία του από την ψηφοφορία της Βουλής για τα ομόφυλα ζευγάρια. Συγκεκριμένα σε αυτήν ανέφερε: «Ως βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνω την απερίφραστη υποστήριξή μου στο νομοσχέδιο “Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις”, που αποτελεί πλέον και νόμο του κράτους, που ανταποκρίνεται σε στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των συμπολιτών μας και προάγει την ισότητα σε μία ανοιχτή και ανθρώπινη κοινωνία. Η απουσία μου από τη χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία οφείλεται σε προσωπικό κώλυμα που δυστυχώς ανέκυψε την τελευταία στιγμή. Χαιρετίζω την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων ως βήμα προόδου σε μια ανοιχτή και ισόνομη πολιτεία». Επειδή οι βουλευτές δεν πρέπει να κρύβουν την αλήθεια, μήπως θα ήταν φρόνιμο και σωστό ο κ. Ηλιόπουλος να μας εξηγήσει τι είδους «κώλυμα» είχε και μάλιστα την «τελευταία στιγμή»; Γιατί από τη δήλωσή του καταλαβαίνει κανείς ότι βρισκόταν στην Αθήνα, αλλά κάτι του έτυχε και δεν πήγε να ψηφίσει. Θέτουμε τα συγκεκριμένα ερωτήματα, διότι ο κ. Ηλιόπουλος μπορεί να θέλει να μη μάθουμε πως δεν βρισκόταν καν στην Ελλάδα, οπότε για να γλιτώσει την κριτική πως είναι «βουλευτής-επισκέπτης» επικαλείται γενικώς και αορίστως «κώλυμα της τελευταίας στιγμής». Το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει είναι αν βρισκόταν στις ΗΠΑ, καθώς εκεί μένει ο άνθρωπος τον περισσότερο καιρό, κάτι που μάλλον ισχύει, διότι η δήλωσή του δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Παρασκευής. Γιατί σίγουρα αν ήταν στην Ελλάδα και -κατά τον ισχυρισμό του- δεν πήγε να ψηφίσει εξαιτίας ενός κωλύματος της τελευταίας στιγμής, θα έκανε τη σχετική δήλωση από νωρίς το πρωί.

 

* Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή