Μέχρι και την ύστατη στιγµή εξελισσόταν το «µασάζ» στα στελέχη της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Οµάδας που όλο αυτό το διάστηµα εξέφραζαν ενστάσεις σχετικά µε το νοµοσχέδιο για τον γάµο και την τεκνοθεσία των οµόφυλων ζευγαριών.

Το τελευταίο διήµερο, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος πήρε την όλη διαχείριση πάνω του και εν τοις πράγµασι αναχαίτισε ορισµένους από τους διαφωνούντες. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο... κλειδοκράτορας του πρωθυπουργικού γραφείου µπήκε στη διαδικασία να δείξει τέτοια... ολύµπια ψυχραιµία και υποµονή και να πραγµατοποιήσει τόσα τηλεφωνήµατα ουσιαστικά εκτιµήθηκε από τους πάντες, ανεξαρτήτως της τελικής του στάσης.

Την ίδια ώρα, πάντως, έτρεχε και µια παράλληλη διαδικασία από βουλευτές όπως ο Μίλτος Χρυσοµάλλης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Κώστας Καραγκούνης κ.ά. που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαµαρά και που (χωρίς φυσικά να προσπαθούν σε καµία περίπτωση να επηρεάσουν τους συναδέλφους τους) επιχειρούσαν να ιχνηλατήσουν το τοπίο σχετικά αφενός µε τις αριθµητικές ισορροπίες στους κόλπους της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αφετέρου µε το ποσοστό των συναδέλφων τους που προετίθεντο να δώσουν το «παρών» στη διάρκεια της τοποθέτησης του Μεσσήνιου.

Αυτό που πάντως κατάλαβαν για τα καλά οι ίδιοι είναι το αυτονόητο. Οτι δηλαδή απέναντι σε έναν τόσο εµφατικά κυρίαρχο πρωθυπουργό και µε δεδοµένη την απολύτως θεµιτή φιλοδοξία των βουλευτών είτε να εισέλθουν στο κυβερνητικό σχήµα είτε να διατηρηθούν σε αυτό, τα περιθώρια για... ταρζανιές ήταν εκ προοιµίου στενά..

Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά»